MERSİN'de yaşayan emekli bankacı ve dizi oyuncusu 59 yaşındaki Semih İğdigül, motosikletiyle buradan yola çıkıp, aralarında Samsun, Ankara, Trabzon, Tiflis ve Bakü'nün de bulunduğu birçok kente giderek hayvan barınaklarını ziyaret etti. İzmir'e de gelen ve amacının farkındalık yaratmak olduğunu dile getiren İğdigül, "Barınakları ziyaret edip hayvanların bulunduğu koşulları öğreniyorum. Barınaklardaki eksiklikleri yetkililerle görüşüyorum. Hayvan katliamlarının önlenmesi için çaba harcıyorum" dedi.
Mersin'den yaklaşık 2 ay önce motosikletiyle yola çıkan emekli bankacı ve dizi oyuncusu Semih İğdigül, aralarında Samsun, Ankara, Trabzon, Tiflis ve Bakü'nün de bulunduğu bir çok kente giderek 50'den fazla hayvan barınağını ziyaret etti. Kısa süre önce İzmir'e gelen İğdigül, geçen yıl 15 bin kilometre yol kat ettiğini, bu yıl da şimdiye kadar 10 bin kilometre yol aldığını belirtti. Ziyaret ettiği barınaklarda yetkililerle görüştüğünü kaydeden İğdigül, "Barınakları ziyaret edip hayvanların bulunduğu koşulları öğreniyorum. Bu yıl sloganım 'Ben bir sokak hayvanıyım.' Barınaklardaki eksiklikleri yetkililerle görüşüyorum. Hayvan katliamlarının önlenmesi için çaba harcıyorum. Öyle kötü şeylerle karşılaşıyorum ki gezi sonrası uzunca bir süre kendimi toplayamıyorum. Ben canlar için yollardayım. Sivil toplum kuruluşlarının birlik beraberlik içinde el ele verip bir zincir oluşturması lazım" dedi.
DESTEK BEKLİYOR
Yolculuğuna devam edeceğini söyleyen İğdigül, "Bir süre daha İzmir'de kalacağım, daha sonra Karadeniz Ereğli'de 4 Ekim Dünya Hayvan Hakları Günü nedeniyle düzenlenecek etkinliğe katılacağım. Ardından Ege, Akdeniz ve İç Anadolu bölgelerindeki kentlerde bulunan hayvan barınaklarını ziyaret etmeye devam edeceğim. Ben bu yolculukta, ilgili bakanlıklardan maddi ve manevi destek bekliyorum. Ulaşabileceğim her noktaya gitmek ve sokak hayvanlarının sağlıklı koşullarda bakımlarının yapılması için çalışmalarda bulunmak istiyorum" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI