Kuşadası Şehit Aileleri ve Gazileri Dayanışma Derneği’ni soyan hırsızlar Kuşadası Polisi’nin düzenlediği operasyonla yakalandı. Hırsızlık anı kameralara yakalanan15 ve 13 yaşlarındaki üç çocuk zanlı çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Bilindiği gibi, Kuşadası Hacıfeyzullah Mahallesi Salıpazarı mevkiinde bulunan Kuşadası Şehit Aileleri ve Gazileri Dayanışma Derneği lokaline 8 Mart gece yarısı giren kimliği belirsiz hırsızlar, kasadaki paraları aldıktan sonra kaçmıştı. Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde yaklaşık 10 dakika dernek lokalinde kalan hırsızlar kasadaki paraları aldıktan sonra etrafta alınacak bir şey olup olmadığını kontrol edip, dernek lokalinden ayrılmıştı.
Büyük tepki yaratan hırsızlık olayının ardından güvenlik kameralarını inceleyen Kuşadası Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin başlattığı araştırma sonucu, olayın zanlılarının 15 yaşındaki D.D. ve M.E ile 13 yaşındaki S.İ. olduğu belirlendi. Yapılan operasyon sonucu 3 çocuk zanlı polis tarafından yakalanırken, D.D.’nin parmak izinden yapılan araştırmada Çakabey İlköğretim Okulu Kantini ve Belediye Hamamı’nda meydana gelen hırsızlık olaylarının da şüphelisi olduğu ortaya çıktı. 3 şüpheli sorgulamalarının ardından mahkemeye sevk edilirken, küçük yaşta olmaları nedeniyle tutuksuz yargılanmalarına karar verildi.