Türkiye'nin Rus uçağını düşürmesinden sonra krizi büyüten ve tehditkar konuşmalar yapan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in hayatını araştırmak büyük cesaret istiyor.

87 YAŞINDAKİ ANNESİ GÜRCİSTAN'DA YAŞIYOR

Putin'in biyografisinde hiç yer vermediği gerçek annesi Vera Putina, 87 yaşında ve Gürcistan'ın başkenti Tiflis'in Metehi Köyü'nde yaşıyor. Vera Putina'nın anlattıklarını araştıran 2 gazeteci esrarengiz şekilde infaz edildi. Köyde hiç kimse bu konuyu konuşamıyor, konuşanlar ortadan kayboluyor. Taksiciler bile korkudan köye yolcu götürmüyor.

"PUTİN'İN HAYATINI ARAŞTIRMAK İSTEYEN ÖLDÜRÜLÜYOR" İDDİASI

Rus gazeteci Artyom Borovik, Vera Putina'nın hayatını yazmak için araştırma yapmaya başlayınca 2000 yılında Ukrayna'nın başkenti Kiev'de bir uçak kazasında öldü. Vera Putina'nın görüntülerini çeken ve olayı araştıran İtalyan gazeteci Antonio Rossi de Tiflis yakınlarında vurularak öldürüldü. Vera Putina, Gürcistan'da hala gizemini koruyor.

BİYOGRAFİSİNİ ÖZEL KASADA SAKLIYOR

1999 yılında Rus gizli servisi FSB'nin başında olan Vladimir Putin'in doğduğu 1950 ile çocukluğunun geçtiği 1960 yılları arasındaki hayatı hakkında hiçbir bilgi bulunmuyor. Putin'in kendi hazırladığı biyografisinde gerçek annesinden hiç bahsetmediği, olayı sakladığı biliniyor. İddiaya göre; annesinin evliliğini hazmedemeyen ve bu nedenle öldüğünü söyleyen Rus lider Putin, gerçek hayatını içeren biyografisini özel kasasında saklıyor.



ANNESİ VERE PUTİNA ANLATTI

Putin'in 'Annem 1998'de öldü' demesine rağmen, Gürcistanlı Vera Putina, Rus liderin gerçek annesi olduğunu açıkladı. Putin 4 yaşında iken birlikte çektirdikleri fotoğrafı gösteren Vera Putina, Putin'in 4. sınıfa kadar köyün ilkokulunda öğrenim gördüğünü söyledi. Vera Putina, olayla ilgili şunları açıkladı:

"BABASI EVLİYDİ AMA BENİMLE DE YAŞIYORDU"

"Putin'in babası Platon Privalov bir mekanikçiydi. Başkasıyla evliydi ama benimle de yaşıyordu. Putin, 1950 yılında doğdu. Daha sonra Giorgi Osepasvili adlı bir askerle evlendim ve Gürcistan'a yerleştim. Putin benim yanımdaydı.

YENİ KOCAM PUTİN'İ İSTEMEDİ

Fakat kocamın baskısı ile 1960 yılında Rusya'daki dedesi ve anneannesinin yanına bırakmak zorunda kaldım. Zorunlu olarak terk ettim. Ben çocukluğunda onu Vova diye çağırırdım."



PUTİN ANNESİNİ REDDETTİ

Putin'in annesi olduğunu reddettiği Vera Putina, "Gelin, benim DNA'mı alın. Oğlum ile karşılaştırın" demesine rağmen Ruslar bunu hiçbir zaman dikkate almadı. Gürcü gazeteciler ise Amerika'nın, Vera Putina'ya DNA testi uyguladıklarını ve Putin'in annesi olduğunu doğruladıklarını söyledi.

"PUTİN GÜRCÜ UYRUĞUNA KAYITLI"

Ve­ra Pu­ti­na, oğ­lu Pu­tin'in Tif­lis'e bağ­lı Me­te­hi kö­yün­de 4. sı­nı­fa ka­dar oku­du­ğu­nu ve Gür­cü uy­ru­ğu­na ka­yıt­lı ol­du­ğu­nu söy­le­di. (

Kaynak: Bugün)