Ali Rıza ETCİ/ERMENEK (Konya), () - KARAMAN'ın Ermenek İlçesi'nde 71 yaşındaki İdris Çalışkan, 7 Haziran'da yapılan genel seçimlerde oyunu kullandı, ancak 1 Kasım seçimi için askıya seçmen listesinden çıkarıldı. İtiraz eden Çalışkan, yeniden seçmen kütüğüne yazıldı.
Arıcılık ve çiftçilik yapan İdris Çalışkan, memleketi Ermenek'in Balkusan Köyü'ndeki babasından kalma evi 1994 yılında restore ettikten sonra eşi Hatice Çalışkan ile birlikte Antalya'nın Alanya İlçesi'ndeki adres kaydını da Balkusan Köyü'ne aldırdı. Yılın 7 ayını Balkusan Köyü'nde, 5 ayını da Alanya'da geçiren İdris Çalışkan, her seçimlerde olduğu gibi geçen 7 Haziran günü yapılan seçimlerde eşiyle birlikte oyunu Balkusan Köyü'nde kulandı.
SEÇMEN LİSTESİNDEN SİLİNMİŞ
İdris Çalışkan, 1 Kasım'da yapılacak genel seçimler için muhtarlığa asılan seçmen listesine 7 Eylül günü baktığında eşi Hatice Çalışkan'ın listede yer aldığını ancak kendi isminin olmadığını fark etti. İtiraz eden İdris Çalışkan, köyde oturmadığına ilişkin yapılan şikayet üzerine jandarmanın hazırladığı tutanağa dayanılarak İlçe Nüfus Müdürlüğü'ndeki adres kaydının silindiğini öğrendi. Nüfus Müdürlüğü yetkilileri yeniden  Balkusan Köyü'ndeki adres kaydının yapılması için eşine, orada oturup oturmadığına dair sorulması gerektiği belirtildi. Bunun üzerine eşi Hatice Çalışkan ile tekrar Nüfus Müdürlüğü'ne giden İdris Çalışkan, eşinin ''İdris Çalışkan benim eşim. Aynı evde oturuyoruz'' demesi üzerine yeniden adres kaydı yapıldı.
İlçe Nüfus Müdürlüğü tarafından 'süresi içinde adresini bildirmediği' gerekçesiyle 480 lira idari para cezası uygulanan İdris Çalışkan, adres kaydının ardından seçmen listesine adını yazdırdı ve 1 Kasım'da oy kullanma hakkını elde etti.