Konya’nın Akşehir İlçe Belediyesi, kar yağışı nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşları otel ve pansiyonlara yerleştirdi.
Konya-Afyonkarahisar arasındaki D-300 karayolunun ulaşıma kapanmasıyla yolda olan sürücüler ve yolcular zor saatler yaşadı. Gece boyunca başkan yardımcıları ve belediye personeli ile birlikte sürücü ve yolcuların konaklaması için her türlü imkanı sağlayan Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, yolculara sıcak çorba ve tost ikramında bulunulmasını da sağladı. Geceyi Akşehir’deki otel, pansiyon ya da araçları içerisinde geçiren yolcu ve sürücüler için sabah erken saatlerde tekrar seferber olan Akşehir Belediyesi görevlileri, mahsur kalanlara çorba ikramında bulunmaya devam etti. Otogar ve Kültür Merkezi’nde geceyi geçiren yolcu ve sürücüler için restoranda çorba ikramı yapılırken, özellikle kamyon ve TIR’ları içerisinde geceyi geçiren sürücüler içinde park yaptıkları cadde ve sokaklara gidilerek çorba ikram edildi. Çorba dağıtımı sırasında bizzat ekiplerin başında durarak tek tek yolcularla ilgilenen Başkan Akkaya, bölgede son 52 yılın en fazla kar yağışının yaşandığına dikkat çekti. TIR ve kamyon sürücüleri için de Akşehir Kamyon Garajı ile Akşehir’deki otogar civarı, Karayolları Kavşağı bölgesi ve İstasyon Caddesi üzerinde park imkanı sağlandı.
TÜM OTEL VE PANSİYONLAR DOLDU
Başkan Akaya, “Allah keder ve kaza vermesin. Bu yağışlar son 52 yılın en güzel bereketi. Biz bu yağışlara şükrediyoruz. Akşehir Gölümüzün dolması için bu yağışlara ihtiyacımız var. Allah tüm yolcu ve sürücülerimizi sağlıcakla ulaşmak istedikleri yere ulaştırsın inşallah. Keşke tüm mahsur kalan sürücü ve yolcularımızı otellere yerleştirebilseydik ama maalesef tüm otel ve pansiyonlarımız doldu” diye konuştu.
Yolda kalan ve otellere yerleştirilen yolcular Başkan Akkaya’nın misafirperverliğinden ve bu imkanı kendilerine sağlamasından büyük memnuniyet duyduklarını belirtirken, kamyon ve TIR sürücüleri de “Sağ olsun belediye başkanı bize yer göstererek araçlarımızı park edebilmemizi sağladı. İstese şehre sokmazdı. Gece boyu bizimle ilgilendi, sıcak çorba, tost ve çay ikramında bulundu. Şu soğuk havada içimizi ısıttı. Akşehir Belediyesi’ne ve Başkan Bey’e çok teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun” dediler.
Trafik ekipleri, saat 09.00 sıralarında Akşehir’de mahsur kalan otobüs, kamyon, TIR ve otomobillerin zincir takmak suretiyle kontrollü bir şekilde yola devam etmelerine izin verdi.