ORDU (AA) - Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, "Büyükşehir Belediyesi olarak 100 adet yerli otomobili, elektrikli donanım yerlerinin de hazır olması kaydıyla almayı taahhüt ediyoruz" dedi. 

Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda, Fatsa Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili yapılan protokol sonrası yaptığı açıklamada, "Türkiye'de yerli otomobille ilgili yaklaşık 50 yıllık bir serüven var. Hükümetimizin de yerli otomobil konusunda özellikle elektrikli ve hibrit üretimine yönelik çok ciddi çalışmaları oldu" diye konuştu. 

Bir aydır kamuoyunda yerli otomobil sürecinin yakından konuşulduğunu ve paylaşıldığını belirten Enver Yılmaz, "Biz de hükümetimizin bu yerli otomobil sürecine destek olmak ve süreci de teşvik amaçlı inşallah taslakta gözüken üretim tarihi olan 2019 yılı hesabıyla, Büyükşehir Belediyesi olarak bu yeni teknolojik ve yüzde 100 yerli otomobillerden 100 tanesinin siparişini bakanlığımıza ileteceğiz" ifadesini kullandı. 

Buna yönelik olarak gelecek hafta Büyükşehir Belediye Meclisi'nden temenni kararı çıkaracaklarını vurgulayan Yılmaz, şunları kaydetti:

"Yerli otomobile olan desteğimizi Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak göstermiş olacağız. Bu destekle birlikte inanıyorum ki hem hükümetimiz, hem bakanlığımız hem de bu işte aranan yiğidin daha gönlünün ferah olması ve elinin güçlenmesi anlamında piyasasının oluşmasına yönelik biz desteğimizi Ordu'dan yüksek sesle belirtiyoruz. Üretim tarihi olarak taslakta belirtilen yılda Büyükşehir Belediyesi olarak 100 adet yerli otomobili, elektrik donanım yerlerinin de hazır olması kaydıyla almayı taahhüt ediyoruz. Resmi başvurumuzu da inşallah ilgili Bakanlığa, Meclis kararımızla birlikte yapmış olacağız. Dolayısıyla yüzde 100 yerli otomobilimizin Türkiye'de ilk büyükşehir müşterisi olarak sizlere bu heyecanlı ve güzel müjdeyi vermek istiyorum."