Edinilen bilgiye göre, kimliği belirsiz kişilerce önceki gece Namık Kemal İlköğretim Okulu'na, dün gece ise saat 23.30-24.00 sıralarında Vali Ali Cevdet Bey İlköğretim Okulu'na piknik tüpüne yerleştirilmiş el yapımı patlayıcılarla saldırı düzenlendi. Okul giriş kapısının önüne bırakılan piknik tüplerinden birinin patlaması sonucu hasar oluşurken, patlamayan tüp ise bomba imha ekipleri tarafından kontrollü bir şekilde patlatıldı.
Saldırılarla ilgili açıklamada bulunan İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrullah Yavuzer, "Dün gece Vali Ali Cevdet Bey Okulumuzun giriş kapısına el yapımı patlayıcı (EYP) bırakıp patlatmışlar. Piknik tüplerinin içine yerleştirdikleri bombalardan birinin patlaması sonucu okulun dış kapısı, iç kapısı ve pencereler zarar görmüş. Diğer patlamayan tüp ise bomba imha ekipleri tarafından patlatılmış" dedi.
Saldırıyı okul müdürünün kamera sistemini cep telefonuna bağlaması ve internet üzerinden evinde izlemesi sırasında fark edildiğini dile getiren Yavuzer, "Molotoflardan kurtulduk şimdi de piknik tüpü furyası başladı. Bunu yapanlar eğitimden ne istiyorlar? Çocuklarımızın eğitim yuvalarından ne istiyorlar? Eğitime, öğrencilere, okullara yapılan bu saldırıları şiddetle kınıyoruz. Bu mübarek günde Allah bunları yapanları ıslah etsin, onlara akıl fikir versin" şeklinde konuştu.