Arzu KAYA / İSTANBUL, () KADIKÖY Yeldeğirmeni'nde arkadaşları ile kartopu oynarken bıçaklanarak öldürülen gazeteci Nuh Köklü cinayetine ilişkin geçtiğimiz ay görülen davada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef gösterdiği gerekçesiyle müşteki avukatı hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Avukatın 'beyan sahibi' sıfatıyla ifadesi alınacak.

"CUMHURBAŞKANIMIZI HEDEF GÖSTEREN SÖZLER..."
Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği adına Genel Sekreter Fahri Kasırga, geçtiğimiz ay Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'ne yazı yazdı. "Suç Duyurusu" başlıklı yazıda, "Gazeteci Nuh Köklü'nün öldürülmesine ilişkin davanın yapılan duruşmasında müşteki avukatlarından Mehmet Ümit Erdem'in Sayın Cumhurbaşkanımızı hedef gösteren sözler sarf ettiği anlaşılmış olup, konuyla ilgili haberin yer aldığı 07/08/2015 tarihli Akşam Gazetesi ve haber çıktısı örneği ekte gönderilmektedir. Bu çerçevede sorumlu hakkında adli ve disiplin yönünden kanuni işlem yapılarak sonucundan bilgi verilmesini arz ederim" denildi.

BAKANLIK BAŞSAVCILIĞA YAZI YAZDI
Bunun üzerine Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü de Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na "İhbar" konulu bir yazı yazarak, "Adı geçen avukatın eylem tarihi itibariyle hangi Baro'ya kayıtlı olduğunun ve sicil numarasının tespiti ile, hakkında inceleme yapılan avukat kendi isteğiyle açıklama yapmak istediği takdirde 'beyanda bulunan' sıfatıyla açıklamalarının tutanağa bağlanması ve izah ettiği belgelerin alınması suretiyle keyfiyetin Cumhuriyet Başsavcılığınızca ihzari mahiyette tahkik edilip bu husustaki kanaat ve düşüncelerinizi içeren fezlekeli evrakın gönderilmesini rica ederim" dedi.

SAVCILIK, AVUKATI ÇAĞIRDI
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Özel Soruşturma Bürosu da avukat Mehmet Ümit Erdem'i "Beyan sahibi" sıfatı ile ifadeye çağırdı. Çağrı kağıdında, Erdem hakkında avukatlık görevi nedeniyle hakkında şikayet olduğu ve beyanda bulunmak istediği takdirde 10 gün içerisinde savcılığa başvurması gerektiği, aksi takdirde yasal işlemlere devam edileceği belirtildi. Çağrı kağıdında çağrılma nedeni olarak ise "Şikayet sebebi ile dinlenme" olarak kaydedildi.

DURUŞMADA YÖNELTİLEN SORU
Kadıköy Yeldeğirmeni'nde arkadaşları ile kartopu oynarken bıçaklanarak öldürülen gazeteci Nuh Köklü cinayetine ilişkin Serkan Azizoğlu'nun "Kasten adam öldürmek", Nazım Coşanar'ın ise "Kasten adam öldürmeye yardım etmek" suçundan yargılanmasına geçtiğimiz ay başlandı. Davada, müşteki avukatlarından Mehmet Ümit Erdem, sanık Serkan Azizoğlu'na, "Recep Tayyip Erdoğan'ın esnaf gerektiğinde polistir, askerdir, alperendir; gerektiğinde şehittir, kahramandır, bulunduğu yerin güvenliğini sağlar şeklinde bir şey duydunuz mu, kendinizi bu pozisyonda mı hissetiniz, neden polisi aramak yerine ağır bir silahla insanların üzerine yürüdünüz?" şeklinde soru yöneltmişti.