Türkiye’ye türlü yollardan saldıran, son olarak da kanlı bir darbe girişiminde bulunan FETÖ’ye ev sahipliği yapan ABD, Ankara’dan gönderilen kanıt niteliğindeki belgeler karşısında köşeye sıkıştı. Uluslararası alanda itibarı zedelenen, terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen’i daha fazla himaye edemeyenWashington yönetimi alternatif seçenekler üzerinde çalışmaya başladı. Elebaşının güvenliğinden sorumlu CIA kontrolünde yapılan kaçış planı üzerine, örgütün Pensilvanya’da yaşayan üyelerine “Eyaleti terk edin, geride bir şey bırakmayın” talimatı verildi. 
 
Kanada'nın iade anlaşması yok
Firar edilecek en yakın ülke olarak, Türkiye ile suçlu iadesi noktasında anlaşması bulunmayan Kanada seçildi. Önceden Kanada’ya kaçan örgütün beyin takımı, Gülen için Pensilvanya’dakinin benzeri  bir malikane hazırlattı. Türkiye’den yurtdışına firar edecek FETÖ’cüler için de genel bir uyarı yayımlandı. Örgüt üyelerinin ABD’ye yönelmemesi, Almanya başta olmak üzere Çek Cumhuriyeti ve Kanada gibi ülkelerin tercih edilmesi ve kaçışlarda direk uçuşlar yerine aktarmalı uçuşların seçilmesi istendi.
 
Avrupa'da uygun zemin hazırlandı
Geçtiğimiz günlerde bazı batılı ülkeler, FETÖ’cü teröristlerin kendilerine sığınmaları halinde Türkiye’ye iade edilmeyeceklerini ilan etmişti. Bu duyuruyla birlikte elebaşı Gülen’in ‘firar’ çağrısı için uygun zemin hazırlanmış oldu. Öte yandan deşifre olma ihtimaline karşı, örgüt üyelerine sığındıkları yerden uzaklaşmama ve başka noktalara geçmeye çalışmama talimatı verildi. Ankara ile görüşmelerini sürdüren Washington yönetiminin, Gülen’in Kanada’ya kaçırılmasının ardından nasıl bir açıklama yapacağı merak konusu oldu.
 
'Kiralık' ilanı çıktı
Terör örgütü elebaşı Gülen’in yakın ekibinde yer alan ve Pensilvanya’daki malikanenin hemen yakınında oturan FETÖ’cüler birer birer evlerini boşaltmaya başladı. Evlerin kapısına ‘for rent’ yani ‘kiralıktır’ tabelası asıldı. 
 
Evlerde hareketlilik var
Pensilvanya’daki malikanenin hemen kuzeyinde yer alan evlerde oturan mütevelli heyeti üyesi teröristlerin taşınma hareketliliği kameraya yansıdı. Evlerin önüne yanaşan çok sayıda araç ve kamyonetler dikkatlerden kaçmadı.
 
Sır belgeler yanlarında
Ev eşyalarını büyük nakliye kamyonlarıyla sevk eden FETÖ’cüler, özel eşyaları için işi şansa bırakmadı. Birçok belge ve değerli eşyaları taşımak için kamyonetler kiralandı. Aile üyeleri geride hiçbir delil bırakmadan, sırlarla dolu belgelerle eyaleti terk etti.
 
Malikane sona bırakıldı
Kanada’ya kaçış planı için Gülen’in her türlü konforu düşünülerek inşa edilen malikane sona bırakıldı. Malikanenin hemen yanı başında bulunan yemekhane ve misafirhane binaları, örgüt üyeleri tarafından kullanılmaya devam edildi. Malikane etrafında güvenlik önlemleri artırıldı, gece gündüz denetimler sıklaştırıldı. Pensilvanya'daki inin, Gülen’in kaçışından sonra boşaltılacağı öngörülüyor.

GÜNEŞ