Kavak’ta daha önce yapılması planlanan lüks Toplu Konut İdaresi Başkanlığı(TOKİ) konutlarına orta ve dar gelirli ailelerinde daire alabilmesi için yeni daire tipleri eklenildi.
Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, Toki ile yapmış olduğu yeni bir anlaşma ile dar ve orta gelir grubuna hitap eden Toki konutları için başvuruların başladığını duyurdu.
“YENİ KONUTLAR YAPMA KARARI ALDIK”
Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Daha önce yapılması planlanan lüks Toki konutlarımız vatandaşlarımıza pahalı gelmişti. Bizde Toki ile yapmış olduğumuz yeni bir anlaşma ile dar ve orta gelirli aileler için yeni konutlar yapma kararı aldık. Toki konutları için başvurular başlamış olup başvuruların tamamlanmasının ardından konutların inşaatına başlanılacaktır" dedi.
"HER BÜTÇEYE UYGUN DAİRE OLACAK"
Yapılacak olan konutlarda her bütçeye uygun konut olacağını belirten Başkan Sarıcaoğlu, "B2 tipi brüt 84,25 metrekare (2+1) 109 bin TL toplam daire adeti 39 adet , Havza tipi brüt 110,00 metrekare (3+1)142 bin TL toplam daire adeti 6 adet ve Havza tipi brüt 124,00 metrekare (3+1) 160 bin TL toplam daire adeti 32 adet konut olmak üzere toplam 77 adet konut yapılacak olup ortalama fiyat aralığı 109 bin ile 160 bin TL arasında olacaktır. Vatandaşlarımızın daha rahat ve konforlu ortamlarda yaşayabilmeleri için hertürlü çalışmanın içerisinde olacağız" diye konuştu.