Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda toplanan komisyonda, işçi tarafını Türk-İş, işveren tarafını Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) temsil ediyor. Komisyonun bu yılki ilk toplantısına Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat, TİSK Yönetim Kurulu Gözlemci Üyesi Metin Demir, her iki konfederasyonun temsilcileri ve bürokratlar katılıyor.

Asgari ücretin işverene maliyeti üzerinde durulması bekleniyor 
Bu yılki görüşmelerde, AK Parti'nin asgari ücreti 1300 liraya yükseltme vaadinden dolayı rakam yerine ağırlıklı olarak yeni asgari ücretin işverene maliyeti üzerinde durulması bekleniyor.

Asgari ücret, halen bekar bir işçi için brüt bin 273 lira 50 kuruş, vergiler ve kesintiler düştüğünde net bin lira 54 kuruş olarak uygulanıyor.

Asgari ücretin işverene toplam maliyeti ise bir işçi için bin 496 lira 36 kuruş düzeyinde bulunuyor. Bunun bin 273 lira 50 kuruşunu brüt asgari ücret, 197 lira 39 kuruşunu sosyal güvenlik primi, 25 lira 47 kuruşunu işveren işsizlik sigorta fonu oluşturuyor.
Yoksulluk sınırının 4 bin 530 lira olduğuna dikkat çeken işçiler ise 1300 liranın yetersizliğine dikkat çekti.

Evrensel'de yer alan habere göre, 4 kişilik ailenin yoksulluk sınırının 4 bin 530 lira olduğuna dikkat çeken işçiler ise 1300 liranın yetersizliğine dikkat çekti.

1300 liranın verilmesinden de endişeleri olduğunu ifade eden işçiler, geçmişte yaşanan oyunları hatırlatarak insanca yaşanacak ücret için mücadele çağrısı yaptı.

Patronların yaptığı açıklamalar da işçilerin endişesini doğrular nitelikte. Komisyonda patronları temsil eden TİSK Başkanı Yağız Eyüboğlu, SGK priminde 5 puan indirim ve işsizlik sigortası primlerinden işveren payının kaldırılması gibi önerilerde bulunacaklarını bildirdi.