Ferhat DERVİŞOĞLU/REYHANLI (Hatay), () - HATAY'ın Reyhanlı İlçesi'ndeki İnsani Dayanışma ve Kalkınma Derneği Başkanı Abdurrezzak İldiz, ilçeye Suriyeli çocukların eğitim göreceği 32 derslikli okul yaptıracaklarını açıkladı.
Reyhanlı'ya yapmayı planladıkları okulun başta Fransa olmak üzere Avrupa ülkelerinde yaşayan Suriyeli iş adamlarının destekleriyle yapılacağını belirten Abdurrezzak İldiz, okulda Suriyeli öksüz çocukların eğitim göreceğini kaydetti. Okulun Arapça, Türkçe ve İngilizce eğitim vereceği ifade eden İldiz, binada yatakhane de olacağını belirterek, şunları söyledi:
"Okulumuz 32 derslikli ve 4 katlı olarak inşa edilecek. Yatakhane sayesinde 60 öğrenci de yatılı okuma imkanına kavuşacak. Okulun yapılması için Suriyeli iş adamları ile temas halindeyiz. Destek olacaklarını söylediler. Alt yapı hazırlığımız sürüyor. Okulda ayrıca Suriyeli çocuklara psikolojik destek, rehabilitasyon, savaş nedeniyle kötü ve zor günler geçirdikleri o anları unutturmaya yönelik programlar olacak. İş adamlarına projemizi sunduk ve onlardan cevap bekliyoruz. Kabul ederlerse Reyhanlı'da ilgili kurumlara gerekli müracaatlarımızı yapacağız."
İldiz, Reyhanlı'ya okul dışında Suriyeliler için bir de ekmek fırını yapmayı planladıklarını söyledi.

FOTOĞRAFLI