BURSA'nın merkez Nilüfer Belediyesi'nin, Türkiye Dağcılık Federasyonu işbirliğiyle 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası kapsamında düzenlediği tırmanış yarışmaları, nefes kesen görüntülere sahne oldu.
Nilüfer Belediyesi ve Türkiye Dağcılık Federasyonu 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası'nda Görükle Spor Parkı’nda farklı bir organizasyona ev sahipliği yaptı. Nilüfer Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Bozbey, Türkiye Dağcılık Federasyonu Bursa Temsilcisi Nazif Makas ve çok sayıda seyircinin katıldığı yarışmalarda, heyecan doruktaydı. Nilüfer Belediyesi tarafından geçtiğimiz Mayıs ayında açılışı yapılan Tırmanış Duvarı’nda gerçekleştiren etkinlik 4 ayrı kategoride gerçekleştirildi.
Büyük Erkek, Büyük Bayan, Küçük Erkek, Küçük Bayan kategorilerinde düzenlenen müsabakalarda kıyasıya mücadele yaşandı. Sporcular bir taraftan 18,5 metrelik duvara tırmanırken, diğer bir taraftan da zamanla yarışarak parkurları izleyicilerin alkışları arasında tamamladı.
Başkan Bozbey'in sosyal medyada periscope üzerinde canlı yayınladığı etkinlikte Büyük Erkekler kategorisinde 1 dakika 41 saniyelik tırmanışla Recep Gür birinci olurken, Uğur İlerigelen ikinci, Mustafa Onur Çatan üçüncü oldu. Büyük Bayan yarışlarında da zirveye ulaşan tek isim olan Ayşe Narmanlı birinci olurken, 20 puanla Hilal Eser ikinci, 15 puanla Zerrin Sever üçüncü olmaya hak kazandı.
Tırmanış sporuna gönül veren minik sporcularda Küçük Erkekler kategorisinde de Ali Keskin birinci, Halil İbrahim Dağlar ikinci, İbrahim Efe Gür üçüncü olurken, Küçük Bayan müsabakalarında Begüm Çatan birinci, Fatmanur Dağlar ikinci, Ayşe Berrin Yılmazlar da üçündü olarak katılımcılardan yoğun alkış aldı. 
"HERKES SPOR YAPMALI"
Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, yarışmaların sonunda sporcuları başarılarından dolayı kutladı. Sporun tüm branşlarına olanak sağlamaya çalıştıklarını söyleyen Başkan Bozbey, tırmanış duvarında yarışmalar düzenleyeceklerini kaydetti. Bozbey, "Halkımızın tamamının spor yapmasını hedefliyoruz. Burası da bir spor alanı ve spor vadisi. Spor Parkı olarak ismini verdiğimiz bu alanda bir çok dalı burada yapabileceğiz. Çeşitli yarışmalarla, özellikle öğrencilerimizin katılacağı İlkbahar ve Sonbahar yarışmalarıyla da bu parkı sürekli olarak canlı tutmaya çalışacağız. Federasyonumuz ile birlikte bundan sonra yapacağımız çalışmalarla Bursa’da tek, Türkiye’de örnek alınabilecek bu tırmanma duvarında yarışmaların sürekli olarak yapılmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.
Türkiye Dağcılık Federasyonu Bursa Temsilcisi Nazif Makas da tırmanış sporunun Türkiye’de yeni bir spor dalı olduğunu belirterek hedeflerinin Tokyo'da düzenlenecek 2020 Olimpiyatları’na katılmak olduğunu kaydetti.
Yarışmaların ardından Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, sporculara ödüllerini verirken, katılımcılara ve organizasyonda görev alanlara da plaket vererek teşekkür etti.

FOTOĞRAF