Mehmet Topal'ın sahaya kaptan olarak çıkmaması da oyundan alınması da büyük riskti

Uğur Demirkırdı, İstanbul-

Fenerbahçe'nin en savaşçı, en tecrübeli, rakip atakları durduran ve gerektiğinde ileri çıkışları da iyi yapabilen Mehmet Topal, Pereira tarafından şu ana kadar verimli olarak kullanılamadı.

"örümcek" lakaplı Topal'ı bazı maçlarda yedek soyunduran bazı maçlarda ise erken oyundan alan Portekizli teknik adam dün Molde karşısında da büyük riske girdi. Takım 2-1 yenikken ileri uç elemanlarını çoğaltmak isteyen Pereira, Mehmet'i çıkartıp Fernandao'yu aldı. Dakikalar henüz 58'di.

MEHMET TOPAL ÇIKTIKTAN SONRA ORTA SAHA ÇÖKÜYOR

Pereira'nın amacı tabii ki gol bulmaktı. Ama bunun için illa da forvet sayısını çoğaltmak yeterli olmuyor. Fernandao girerken Volkan Şen veya Persie çıkabilirdi. Rakibin ani ataklarını kesebilecek tek ayak olarak sahada bulunan Mehmet Topal çıkınca Molde gibi bir takım 3., 4., 5. golü de yakalayabilecek pozisyonlar üretti

VOLKAN DEMİREL VE GÖKHAN GÖNÜL YOKSA KAPTAN MEHMET TOPAL OLMALIYDI

Bu arada başka bir konu da stratejik açıdan son derece önemli. Volkan Demirel ve Gökhan Gönül yoksa kaptan Mehmet Topal olmalıydı. Hem tecrübesi hem de rakiplerin, hakemlerin saygı duyduğu bir isim olarak kaptanlık Mehmet Topal'a yakışırdı.