ŞIRNAK'ta HDP Milletvekili Ferhat Encü, Havalimanı VIP salonunda karşılaştığı ve tartıştıkları Beytüşşebap Kaymakamı Kadir Güntepe hakkında tehdit ve hakaret suçlaması ile suç duyurusunda bulundu.
HDP Milletvekili Ferhat Encü'nün avukatları aracılığı ile Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı'na verilen suç duyurusu dilekçesinde, Encü'nün 15 Kasım pazar günü Ankara'ya gitmek için Şerafettin Elçi Havalimanı VIP salonunda beklediği sırada Beytüşşebap Kaymakamı Kadir Gündepe'nin yanında silahlı polisler ile salona geldiği belirtildi. Dilekçede şunlar yer aldı:
"Kaymakam Kadir Güntepe, polislerle birlikte müvekkilimizin yanına gelerek 'Dışarı çıkalım, görüşelim' şeklinde bir talepte bulunmuştur. Müvekkilimiz şahsın Kaymakam olduğunu fark edince ayağa kalkıp dışarı çıkmak üzere koridora yönelmiştir. Ancak Kaymakam Kadir Güntepe müvekkilimize 'Terbiyesiz' şeklinde hakaretlerde bulunmuş, 'Seninle görüşeceğiz' şeklinde tehditlerde bulunmuş ve fiziki bir şekilde fiziki bir saldırıya teşebbüs etmiştir. Bunun üzerine oradaki görevliler Kaymakamı oradan uzaklaştırmaya çalışmıştır. Beytüşşebap Kaymakamı Kadir Güntepe, yanında ellerinde silahlarla gezen polislerle birlikte adeta VIP Salonu'nu basarak müvekkilimiz sayın Ferhat Encü'ye 'Terbiyesiz. Görüşeceğiz seninle' şeklinde ifadeler kullanarak TCK uyarınca hakaret ve tehdit suçlarını işlemiştir. Ayrıca Beytüşşebap Kaymakamı Kadir Güntepe fiziki saldırıya teşebbüs etmiştir. Şırnak ilinin büyük çoğunluğunun oyuyla seçilmiş olan müvekkilimize bu şekilde hakaret edilmesi, tehdit edilmesi ve güvenlik güçlerinin gücünden faydalanılmaya çalışılması aslında halkın iradesinin ve seçiminin yok sayılmasıdır."
HDP Milletvekili Ferhat Encü'nün avukatları dilekçede ayrıca olayın meydana geldiği 15 Kasım tarihi saat 14.30-15.00 sularında Şerafettin Elçi Havaalanı VIP Salonu'ndaki kamera görüntülerinin incelenmesini, Milletvekili Encü'ye karşı tehdit ve hakaret suçlarını işlediğini iddia ettikleri Kaymakam Kadir Güntepe ve yanında bulunan güvenlik güçleri hakkında soruşturma başlatılmasını ve TCK uyarınca cezalandırılmalarını istedi.
HDP'li Encü ve Kaymakam Güntepe daha önce PKK'lılar tarafından Beytüşşebap'a düzenlenen saldırıdan sonra sosyal medyada birbirlerine yonelık ağır sözler kullanmıştı.

FOTOĞRAFLI