Kazadan mucize haberi ilk dakikalarda geldi, beş kişi kurtuldu. İsimleri açıklanan kurtulan yolcular arasında üç futbolcu da var. Uçaktaki 76 kişi ise öldü. 

Kolombiya sivil havacılık yetkilisi "Uçak yaklaşırken acil durum çağrısı yaptı. Hemen iniş önceliği verdim ancak sonra irtibat kayboldu" açıklamasını yaptı. Yoğun yağış altında kurtarma çalışmalarının yürütüldüğü uçağın enkazından ilk fotoğraflar geldi.

Kolombiya'da Brezilyalı futbol takımını taşıyan yolcu uçağı düştü. Bolivya'dan havalanan uçak, Medellin uluslararası havalimanına doğru ilerlerken çakıldı. 72 yolcu ve 9 mürettebatı bulunan Venezuela kökenli LAMIA Havayolları'na bağlı RJ85 tipi yolcu uçağının düşmesiyle gerçekleşen kaza sonucunda, 76 kişi kişi öldü.

Kaza bölgesinden ilk gelen bilgilere göre, beş kişi yaralı kurtuldu ve hastaneye kaldırıldı. Kurtulanlar arasında Chapecoense takımının savunma oyuncusu Alan Ruschel, kaleci Danilo ve Jackson Follmann'ın da bulunduğu bildiriliyor. Yaralı futbolcular Rionegro ve La Ceja'daki hastanelere getirildi.

Kurtulan yolcuların isimleri Alan Ruschel, Jimena Suárez, Danilo, Edwin, Jackson Follman, Rafael Henzel olarak açıklandı ancak yaralılardan birinin hastanede hayatını kaybettiği bildiriliyor.

Blu Radio'ya konuşan Kolombiya sivil havacılık yetkilisi "Uçak yaklaşırken acil durum çağrısı yaptı. Hemen iniş önceliği verdim ancak sonra irtibat kayboldu" dedi.

Uçağın enkazından ilk fotoğrafları ise, Kolombiyalı bir haber organı dünya ile paylaştı. Medellin'de yaşayan gazeteci Juan Carlos Castano da, La Ceja kentindeki hastane önünde yaralıları bekleyen doktorların fotoğraflarını Twitter hesabından yayınladı.

Amerikan Associated Press haber ajansı, uçak düşmeden önce Kolombiya'da yoğun yağış ve şiddetli fırtına görüldüğünü aktarıyor.

BBC'nin verdiği bilgiye göre, uçağın düştüğü alan dağlık ve sarp bir arazi, halen şiddetli yağmur devam ediyor. Kötü hava koşulları nedeniyle kaza alanına yalnızca karayoluyla ulaşılabiliyor.

UÇAKTA 21 GAZETECİ VARDI

Uçaktaki yolcular arasında Atlatico Nacional futbol takımıyla oynamak üzere kente gelen Brezilya ekibi Chapecoense'nin oyuncuları da yer alıyordu. İki takım, Copa Sudamerica finalinde yarın karşı karşıya gelecekti.

Kolombiya sivil havacılık yetkilileri, uçaktaki yolcu listesini Facebook sayfasından yayınladı. Uçakta ayrıca futbol kulübünün sekiz yöneticisi, üç özel misafir ve 21 gazeteci bulunuyordu.

Yerel saatle akşam saat 10.00 sularında meydana gelen kaza, kontrol kulesine dayandırılan bilgiye göre teknik bir arızadan kaynaklandı.

Medellin Belediye Başkanı Federico Gutierrez, Blu Radio'ya yaptığı açıklamada "Çok büyük boyutta bir trajedi" dedi.

HARİTADA GÖRÜNDÜ

Charter seferini yapmakta olan uçak Bolivya'nın Viru Viru Uluslararası Havalimanı'nından, Kolombiya'nın Medellin kentindeki uluslararası Jose Maria Cordova de Rionegro Havalimanı'na gidiyordu.

Milliyet