MUĞLA'nın Menteşe İlçesi'nde, geçen 27 Kasım akşamı aniden ortaya çıkan ve 30 saniye süren hortumda, 17 ev ile 1 işyerinin çatısı, 2 otomobil ve 1 traktörün kısmen zarar gördüğü bildirildi.
Muğla Valisi Amir Çiçek beraberindeki AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, Muğla İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, Afet ve Acil Durum Müdürü Mustafa Temel Kışlal ile birlikte hortumun yaşandığı Düğerek Mahallesi'nde incelemelerde bulundu.
Devletin daima vatandaşının yanında olduğunu belirten Vali Çiçek, "Mezarlık ve yakınındaki evler ile işyerinde meydana gelen hortum nedeniyle hasar meydana geldi. Allah'a çok şükür herhangi bir can kaybımız yok. Ekiplerimiz hasar tespit çalışması yapıyor. Vatandaşımıza nasıl yardımcı olabiliriz diyerek ilk olarak yaralarını sarmaya sıkıntılarını tespit edip çözmeye geldik" dedi.
Hortumun bu bölgede görülen bir afet olmadığını vurgulayan Vali Çiçek, "Elektrik direkleri de hortumdan etkilenmiş. AYDEM Elektrik Dağıtım Şirketi çalışmalarına devam ediyor. Kademeli olarak mahallemize enerji verilmeye başlandı. Hasar gören 17 konut ve 2 otomobil var. Hortum 40 ağacı da yerinden söktü. Tespit edilen hasarlar noktasında devletimizce ne yapılması gerekiyorsa yapılacaktır. Kimsenin şüphesi olmasın. Zarar gören vatandaşlara geçmiş olsun. Allah başka afet göstermesin" diye konuştu.
Muğla İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) yetkililerinden alınan bilgiye göre hortumdan bir traktör de kısmen zarar gördü.

FOTOĞRAFLI