Giresun İl Genel Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Mehmet Yılmaz, Aksu Deresi üzerinde çalışmaları devam eden İkisu Barajı’nın hem içme suyu hem de enerji ihtiyacına katkı sağlayacağını söyledi.
Giresun İl Genel Meclisi’nde CHP Grup Başkanvekili Mehmet Yılmaz, çalışmaları devam eden İkisu Barajı’nın Hidroelektrik Santrali’ne dönüştürüleceği yönündeki iddiaları meclis gündemine getirdi.
Yılmaz gündem dışı yaptığı konuşmada “Aksu Deresi üzerinde İkisu mevkiine yapılmakta olan İkisu Barajı iddialara göre kapalı devre Hidroelektrik Santrali’ne dönüştürüleceği duyumlarını almaktayız. Bu yanlış bir çalışma olacağı gibi barajın ise hem içme suyu hem enerji ihtiyacını karşılamanın yanı sıra ekolojik ve balık çiftliği gibi bir çok açıdan katkısı olacaktır. Bu nedenle ilgili firmanın ayak sürttüğü baraj yapımının hızlandırılması ve takibinin faydalı olacağını düşünüyorum. Çünkü hem İkisu’dan aşağıda bulunan Hidroelektrik Santralleri’ne yazın çalışmaları için su kaynağı sağlayacak hem de içme suyu konusunda faydalı olacak olan baraj yapımı daha akıllıca bir çalışmadır” dedi.
İl Genel Meclisi Başkanı Mürşit Gürel ise ilgili bakanlığın bu konuda hassasiyeti bulunduğunu belirterek sadece İkisu’da değil, yapımı tamamlanan Şebinkarahisar ilçesiyle il sınırları içerisinde başka bölgelerde de baraj çalışmasının bulunduğunu söyledi.