Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde 21 Ağustos 2016 günü bölücü terör örgütü PKK'lıların yola döşedikleri bombayı özel harekat polisinin zırhlı araçla geçtiği sırada patlatması sonucu ağır yaralanan 15 günlük polis memuru Gökhan Özdemir (24) Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Yapılan müdahalelere rağmen Özdemir'in 2 Eylül akşamı beyin ölümü gerçekleşti. Aile şehit olan çocuklarının organlarını bağışlama kararı aldı. Şehit babası Said ve annesi Elmas Özdemir, "Vatan için canını veren oğullarının can vermesi için" organlarını bağışladıklarını söyledi.

Şehidin cenazesi memleketi Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde toprağa verilirken, karaciğeri ve bir böbreği Adana'da nakil bekleyen hastalara, diğer böbreği de Gaziantep'te başka bir kişiye nakledildi.
"Şehitler ölmez, vatan bölünmez"
Şehit polisin karaciğeri 2 yıldır organ bekleyen 3 çocuk babası emekli işçi 52 yaşındaki Şerafettin Bedel'e, Balcalı Hastanesi Organ Nakli Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde görevli Yrd. Doç. Dr. Abdullah Ülkü ve Doç. Dr. Tolga Akçam tarafından başarılı bir operasyonla nakledildi.

2 yıldır organ beklediğini sonunda doktorların başarılı bir operasyonla karaciğer naklini yaptıklarını belirten Bedel, "Bana karaciğeri bir şehidin organ bağışlaması sonucu bulmuşlar. Bunu ilk öğrendiğimde organ bulduğum için çok sevindim. Şehide rahmet ve acılı ailesine başsağlığı diliyorum. Şehidimiz ve ailesinden Allah razı olsun, rahmet eylesin. Şehitler ölmez vatan bölünmez. Bana uygun organ bulunduğunda açıkçası sevindim. Başka birşey hissetmedim" diye konuştu.
Karaciğer naklini gerçekleştiren Yrd. Doç. Dr. Abdullah Ülkü ise hastanın sağlık durumunun iyi olduğunu ifade ederek, "Hastamız, vatanı için canını veren şehidin organlarıyla hayat kurtuldu. Bu çok önemli bir örnek ve ulvi bir davranış. Şehidin yaptıklarının unutulmaması için de adının caddelerde, sokaklarda, parklarda yaşatılması gerekir" dedi.