18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 100. yıldönümü münasebetiyle Trabzon’da düzenlenen etkinlikte şehitler için kuran-ı kerim okundu, dua edildi, savaşta yedikleri menü dağıtıldı.
İskenderpaşa Camii’nde sabah namazının ardından şehitler için kuran-ı kerim okunarak dua edilirken burada bir konuşma yapan Trabzon İl Müftüsü Keramettin Demir, Çanakkale savaşının sıradan bir savaş olmadığını belirtti.
Demir, Çanakkale savaşının kolay kazanılmadığına dikkat çekip o gün yaşananları duygusal bir şekilde dile getirerek, “Çanakkale’de ecdadımızın savaş esnasında yedikleri yemekleri temsilen onların yediklerinden sizlere ikram etmek istiyoruz. İkramımız bir küçük tas çorba, birkaç zeytin ve birkaç dilim kuru ekmek olacak. Bu vatan bu şekilde kazanıldı. Çanakkale sıradan ber harp değildir” dedi.
Trabzon AK Parti Milletvekili aday adaylarından Asım Aykan’da Çanakkale savaşının yokluk içinde kazanıldığını belirterek, “ “Yokluk içerisinde insanlar karınlarına ne koyacağını bilmiyordu. Ne bulsa onu yiyordular . Son direnme noktası Çanakkale. Kardeşlerimize, şehitlerimize rabbim gani gani rahmet eylesin. Bu topraklarda yaşamanın bedeli var. O bedeli kardeşlerimiz Yemen’de, Kafkaslarda, Allahu Ekber dağlarında, Çanakkale’de ağır biçimde ödemişler ve bize vatan bırakmışlar. Bedel ödenmeden vatan olmaz, önce bedel ödemek lazım. O bedeli de en güzel şekilde ödemişler. Allah makamlarını cennet etsin. Bunların yolunda olmayı bize nasip etsin” dedi.
Etkinlik münasebetiyle sabah namazına gelenlere cami çıkışında Çanakkele savaşı menüsü olan içerisinde 3 adet zeytin 2 kuru ekmek ve 1 kase buğday çorbası dağıtıldı.