Hakkari-Çukurca karayolunda PKK’lı teröristlerin yola tuzakladığı el yapımı patlayıcının imha edilmesinin ardından bölgede başlatılan operasyonda, pusu kuran teröristlerin açtığı ilk ateşte 1 astsubay ve 3 uzman çavuş şehit oldu. 4 şehitten biri olan Konya’nın Halkapınar ilçe nüfusuna kayıtlı 27 yaşındaki Uzman Çavuş Ali Daniyar’ın cenazesi öğle saatlerinde uçakla Antalya Askeri Havalimanı'na getirildi. Şehidin ay yıldızlı bayrağa sarılı naaşı cenaze aracına alındı ve meslektaşlarının eskortluğu eşliğinde son kez baba evi olan Kepez ilçesi Çankaya Mahallesi’ndeki evine getirildi. Burada baba Hasan ve anne Songül Daniyar ile şehidin kardeşi Tunahan Daniyar, uzun süre tabuta dokunarak gözyaşı döktü. Yapılan dua ve alınan helalliğin ardından şehidin naaşı aynı mahalledeki Uyaraoğlu Cami'ne getirildi. 40 dereceyi bulan sıcaklıkta Büyükşehir Belediyesi cemaat için dev şemsiyeler kurdu.
Şehidin babası Hasan Daniyar ve kardeşi sandalyede otururken, anne Songül Daniyar'ı iki kadın asker teselli etti. Şehidin naaşı başında nöbet tutan ve aşırı sıcak nedeniyle yanaklarına terler dökülen askerlerin teri bir genç tarafından mendille silindi. İkindi namazının ardından, İl Müftüsü Osman Artan tarafından cenaze namazı kıldırıldı. 

Cenaze namazını kıldıran İl Müftüsü Osman Artan, şehidin ailesiyle son telefon görüşmesinde içine doğmuş gibi “Şehit olursam beni kıyafetimle gömün diye vasiyetimdir” dediğini aktarda.

Namaz sonrası askerlerin omzuna alınan naaş cenaze aracına konarak askeri uğurlama yapıldı. Şehidin arkasından anne Songül baba Hasan ve kardeşi Tunahan el ele girerek yürüdü. Daniyar ailesine protokolde eşlik etti.

Anne Songül Daniyar kuzum kuzum annem diye gözyaşı dökerken, "Annem hakkım helal kuzum fidanım. Katilleri sevindirmeyeceğim annem" dedi. Taziyeleri kabul eden baba Hasan Daniyar ise Bakan Avcı'ya, "Yolumuzdan bizi alıkoyamayacaklar” dedi.
Şehit Ali Daniyar’ın cenazesini silah arkadaşları dualar eşliğinde cenaze aracıyla Uncalı Mezarlığındaki Askeri Şehitliğe taşıdı. Şehit Daniyar, gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Şehidin cenaze törenine, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ile birlikte AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, İbrahim Aydın, Sena Nur Çelik, Mustafa Köse, CHP Genel Başkan Yardımcısı Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Mustafa Akaydın, MHP Antalya Milletvekili Ahmet Selim Yurdakul, Antalya Valisi Münir KAraloğlu, Antalya Büyükşehir Konya Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Timurcan Ermiş, Antalya Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, Garnizon Komutanı Mustafa Kaya, AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, CHP Antalya İl Başkanı Semih Esen ve binlerce vatandaş katıldı.
Törende Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Dışişleri Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Türk Silah Kuvvetlerinin çelenklerinin yanı sıra CHP ve MHP Genel Başkanlarının çelenkleri de yer aldı.