Judoda sezonun en önemli puan müsabakalarından biri olan ve bu yıl Fas’ın başkenti Rabat’ta yapılan World Masters turnuvasında 48 kiloda Dilara Lokmanhekim bronz madalya kazandı. Her sıklette dünya sıralamasında ilk 16 içinde bulunan judocuların yarıştığı zorlu organizasyonda 51 ülkeden 223 elit sporcu yarıştı.
Türkiye judosunun parlayan yıldızı Dilara Lokmanhekim, bugün Fas’ın başkenti Rabat’ta kariyerindeki başarılara bir yenisini ekledi. Her sıklette dünya sıralamasının ilk 16 sırasında bulunan judocuların katılabildiği World Masters turnuvasında mindere çıkan Dilara, 48 kiloda bronz madalya kazandı.
YÜKSEK PUANLI TURNUVA
Avrupa ve Dünya Şampiyonası’ndan sonra sezonun en yüksek puanlı turnuvası olan World Masters’ta Dilara, ilk turda önemli bir ismi saf dışı bıraktı. Otoritelerce madalya şansı verilen, dünya şampiyonu ve dünya dört numarası Japon Ami Kondo’yu ilk turda yuko ile yenen Dilara, ikinci turda Ukraynalı Maryna Çerniak ile eşleşti. Maçta wazari puanıyla geri düşen Dilara, rakibini wazari düşürüp maçı uzatmaya taşıdı. Uzatmada yuko puanıyla yenilen Dilara, repesajda Kübalı Dayaris Mestre Alvarez ile eşleşti.
İSRAİLLİ RİSHONY’Yİ YENDİ
Judonun ekol ülkesi Küba’nın temsilcisi Mestre Alvarez’i pes ettirip ipponlayan Dilara, bronz madalya maçında İsrailli Shira Rishony ile karşılaştı. İsrailli rakibi önünde baştan sona üstün olan Dilara, bu üstünlüğünü rakibine iki ceza aldırıp skora dönüştürdü. Dört dakikalık normal süre sonunda bu iki cezayla rakibini deviren Dilara, Fas’ta bronz madalyanın sahibi oldu.
Gençlerde Avrupa şampiyonu ve dünya ikincisi olan Dilara, kariyerinde ilk kez World Masters turnuvasında kürsüye çıktı. Dilara, bu üçüncülükle dünya sıralamasında hanesine 280 puan daha yazdırdı. Dilara, Olimpiyata gidecek sporcuları belirleyen dünya sıralamasında ilk on içine girme iddiasını güçlendirdi.