Tavşanlı’da çatılardan düşen kar ve buz kütlelerinin altında kalan 3 kişi yaralanarak hastanelik oldu. Bir kazazede başına kiremit düşmesi nedeniyle ölümden döndü. Vatandaş özellikle okula giden çocuklarının sağlığından endişe duymaya başladı.
Tavşanlı’da etkili olan sert kış şartlarının olumsuz etkilerinden birisi de çatılardan düşen kar ve buz kütleleri oluyor. Bu olumsuz gelişmeye birde eski, kullanılmayan, metruk binaların çatıları eklenince tehlikenin boyutu büyüyerek devam ediyor. İHA’nın araştırmalarına göre son iki günde üç kişi başından yaralandığı için Doç. Dr. Mustafa Kalemli Devlet Hastanesi’nin Acil Servisi’ne götürüldü. Acil Servis’te ilk müdahalesi yapılan hastaların Beyin ve Sinir Hastalıkları Polikliniği’nde gerekli tetkikleri yapılarak gözlem altına alındı.
Bazı kazazedelerin başlarından kiremit düşmesi nedeniyle ciddi şekilde yaralandıkları, ölüm tehlikesi atlattıkları ve uzman doktorlar tarafından sürekli kontrol edildikleri öğrenildi. Tavşanlılılar ev ve işyerlerinin çatılarından sarkan buzların kendilerini endişelendirdiğini, okulların tekrar eğitime başlamasının ardından özellikle çocukların bu tehlikeye daha açık olduklarını, anne babaların çocuklarını okula gönderirken sık sık ikazlarda bulunarak kaldırım diplerinden gitmemelerini sağlamaları gerektiğini söyledi. Vatandaşlar ev sahiplerinin ve Tavşanlı’da görev yapan kamu idarecilerinin bu soruna çözüm bulmasını istedi.(İÖ-EFE)