HAKKARİ'de, bir ihbarı değerlendiren polis ekipleri, yol kenarında el yapımı mayın düzeneği tespit etti. Düzenek , kontrollü bir şekilde patlatılarak imha edildi.
Hakkari Valiliği, bugün öğle saatlerinde yol kenarında tespit ettiği el yapımı mayın düzeneğini kontrollü bir şekilde patlatarak imha edildiğini açıkladı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"28.09.2015 günü saat:13.30 sıralarında 155 Polis ihbar hattına İlimiz Merkez Dağgöl Mahallesi Seyhan Caddesi üzerindeki Çatal Camii arkasında bulunan yolda patlayıcı madde bulunduğuna dair ihbar yapılması üzerine, İl Emniyet Müdürlüğü görevlilerimiz ivedi olarak olay yerine sevk edilmiştir. Olay yerine giden İl Emniyet Müdürlüğü görevlilerimizin yapmış oldukları arama-tarama faaliyetleri sonrasında yol üzerine gizlenmiş vaziyette el yapımı mayın düzeneğini tespit etmeleri üzerine gerekli çevre güvenlik önlemlerinin alınmasına müteakip düzenek kontrollü bir şekilde patlatılarak imha edilmiştir. Yapılan incelemeler neticesinde C4 ile güçlendirilmiş ANFO patlayıcı olarak değerlendirilen el yapımı mayının bölücü terör örgütü mensupları tarafından yoldan geçen güvenlik güçlerimize yönelik eylem amacıyla hazırlanarak yola yerleştirildiği ve düzeneğin yaklaşık 2,5 kg ağırlığında bilye ve metal parçalarından oluştuğu tespit edilmiş olup; olay ile ilgili adli makamlarca tahkikat başlatılmıştır."
FOTOĞRAFLI