Aydın’ın Efeler ilçesinde ’Resmi araç hariç park yasaktır’ tabelasının yanına bağlanan eşek, trajikomik görüntüler ortaya çıkardı.
Efeler ilçesinde öğle saatlerinde Aydın Adliyesi’nin önüne bağlanan eşek ilgi odağı oldu. Adliye önünde resmi araçlar için ayrılan park alanına bir eşeğin bağlı olduğunu gören vatandaşlar ilginç görüntüyü cep telfonları ile fotoğrafladı.
"EŞEK RESMİ ARAÇ ALANINA PARK ETMİŞ"
Eskiden pazar masrafını görmek için eşekleri ile şehre inen köylülerin yoğun olduğu dönemlerde cadde ve sokaklarda sık sık rastlanan bu tür görüntüler motorlu araçların çoğalması ile birlikte tarihe karıştı. Bir işi dolayısıyla dağ köylerin birinden gelen bir amca şehir merkezinde han bulunmayınca eşeğini Aydın Adliyesi önündeki resmi araçlara ayrılan bölümdeki gölgeliğe bağladı. Çevredeki vatandaşlar gülümseten bu görüntü karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi. Eşeği görüntüleyen vatandaşlar, "Eşek resmi araç alanına park etmiş, resmi eşek" şeklinde espriler yapmaktan kendilerini alamadı. Bir süre sonra eşeğin yanına gelen sahibi, hayvanı bulunduğu yerden çözüp üzerine binerek uzaklaştı.