Onur ATIŞ / İZMİR, ()- SPOR Toto Basketbol Ligi'nde Royal Halı Gaziantep'i evinde 67-65 yenerek zirvedeki yerini koruyan lider Pınar Karşıyaka, 6 gün içinde oynayacağı iki dev maça kilitlendi.
Perşembe günü Turkish Airlines Euroleague C Grubu'ndaki 6'ncı randevuda deplasmanda Barcelona Lassa ile kozlarını paylaşacaklarını hatırlatan Başantrenör Ufuk Sarıca, "Pazar günü de ligde Fenerbahçe Ülker ile İstanbul'da karşılaşacağız. Her ikti müsabaka da bizim için büyük sınav. Gücümüzü bu maçlarda sınayacağız. İki takımı da daha önce yenmeyi başardık, yine kazanacağımıza inancım tam" dedi. 
Pınar Karşıyaka'nın basketbolda söz sahibi bir takım olduğunun altını çizen Ufuk Sarıca, "Hedeflerimiz kesinlikle en yukarılara çıkmak ve zirvede kalmak" yorumunu yaptı. Royal Halı Gaziantep karşısında zorlandıklarını da belirten Sarıca, dış atışlarda rakibe çok fırsat verdiklerini söyledi. 10 günde 4'üncü maçlarını oynadıklarını hatırlatan Ufukz Sarıca, daha sonra şöylekonuştu:
"Hücumda kıvılcımlar yakalasak da coşkumuzu maç boyunca sürdüremedik. Gaziantep dış atışlarda ne kadar başarılı olduysa biz de düşük yüzdeyle şut attık. Savunmada ise iyi işler yaptık. Yeni de rakiplerimizin yenildiği haftayı kayıpsız geçmek çok önemli."