KOMANDO uzman çavuş olarak 2008'de görev yaptığı Aktütün Jandarma Karakolu'na teröristlerin saldırısında mayına basarak sağ bacağını kaybeden Ömer Süzen, futbolla yeniden hayata tutundu. Her gün şehit haberi gelmesinin kanına dokunduğunu belirten Süzen, "İmkan verilse tekrar askere giderim" dedi.
Antalya'da yaşamını sürdüren 31 yaşındaki Ömer Süzen, komando uzman çavuş olarak görev yaptığı Hakkari- Yüksekova'daki Aktütün Karakolu'na teröristlerin 2008'de yaptığı baskında mayına basması sonucu sağ bacağını kaybetti. Sağ bacağı diz altından kesilen devlet övünç madalyası sahibi Süzen, geçirdiği zor dönemin ardından futbolla hayata tutundu. Arkadaşının yönlendirmesiyle 2009'da futbola başlayan Süzen, 6 yıldır Antalya Bedensel Engelliler Ampute Futbol Takımı'nda forma giyiyor.
FUTBOLLA HAYATA TUTUNDU
Geçen sezon Ampute Futbol Süper Lig'den 1'inci Lig'e küme düşen Antalya ekibinde defansta görev yapan Süzen, futbolun yanı sıra Oturarak Voleybol Milli Takımı'nda da forma giydi. Futbol oynamaya ilk günlerde 'Tek ayağımı da kaybetmeyeyim' düşüncesiyle sıcak bakmadığını anlatan Süzen, bacağını kaybettikten sonraki olumsuz psikolojisinin futbol sayesinde iyileştiğini belirtti. Profesyonel futbolcu olarak hayata yeniden tutunduğunu vurgulayan Süzen, antrenmanlar, arkadaşlık ortamı, iç ve dış saha maçları, sosyal aktivitelerle yaşamının daha zevkli hale dönüştüğünü dile getirdi.
"KANIMA DOKUNUYOR"
Son dönemde artan terör olayları nedeniyle şehit haberlerine üzüldüğünü kaydeden Süzen, "Her gün şehit haberi almak kanıma çok dokunuyor. Biz gaziyiz, şehit aileleri de çok etkileniyordur. Bir an evvel bitmesini istiyoruz. Böyle olması iki taraf için de iyi olmuyor. Şehit haberlerinin gelmesini istemiyoruz artık. Her sabah kalktığımızda şehit haberi duyduğumuzda yıkılıyoruz. Bu konuda sıkıntılıyız" dedi. Süzen, siyasilerin terör sorununu kökten çözecek karar vermesini istedi.
"İMKAN VERİLSE TEKRAR GİDERİM"
Askere gönül vererek gittiğini belirten Süzen, gazi olmasının ardından göreve devam edemediği için emekliliğe ayrılmak zorunda kaldığını hatırlattı. Süzen, “Ben rütbeli personel olarak gittim. Yine olsa yine giderim. Keşke o saldırı olmasaydı da ben devam etseydim. Ben o elbiseye heves ederek, kalbi duygularımla giydim. Şu an imkanım olsa yine dönerim. Yaralandıktan sonra göreve devam edemiyoruz. Şu an imkan verilse tekrar askere giderim" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI