ANTALYA'nın Serik İlçesi'nde düzenlenen Turkish Airlines Open Golf Turnuvası'nın birincisi Fransız Victor Dubuisson oldu. 2013 yılının da şampiyonu olan Dubuisson, toplam 1 milyon 116 bin dolarlık ödülün sahibi oldu.
Avrupa Turu'nun 4'lü Final Serisi'nin ilk ayağı olan Türk Hava Yolları'nın (THY) sponsorluğunda düzenlenen Turkish Airlines Open 2015 Golf Turnuvası sona erdi. Serik'e bağlı Belek Turizm Merkezi'ndeki Montgomerie Maxx Royal Sahası'nda 29 Ekim'de başlayan turnuva bugünkü oyunlarla tamamlandı. Turnuvayı, Fransız Victor Dubuisson -22 oynayarak ilk sırada tamamladı. 18'inci çukurda son vuruşunu yaparak turnuvayı birinci bitiren Dubuisson, gözyaşlarını tutamadı. Dubuisson'un şampiyonluğu şampanya patlatılarak kutlandı.
Turnuvayı Güney Afrikalı Jaco Van Zyl -21 ile ikinci, Taylandlı Kiradech Aphıbarnrat -20 ile üçüncü tamamladı. Dünya golfünün zirvesinde yer alan ve Turkish Airlines Open'da favori gösterilen Kuzey İrlandalı Rory McIlroy ise turnuvayı -16 ile 6'ncı sırada tamamladı. Türkiye adına turnuvada yarışan Ali Altuntaş da -5 skorla turnuva tarihinde en iyi dereceyi yapan Türk oyuncu oldu.
Turnuvanın ardından 18'inci çukurda ödül töreni düzenlendi. Törene Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu ve Maxx Royal Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ersoy katıldı. 2013 yılını da şampiyon tamamlayan Fransız Victor Dubuisson, 1 milyon 116 bin dolarlık ödülünü THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı'dan aldı.
Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, "Turnuvayı çok güzel bir şekilde bitirdik. 8 bin yerli ve yabancı golf severin izlediği turnuvada, 280 gönüllü ile 450 güvenlik görevlisi ve 160 kişilik canlı yayın ekibi görev yaptı" dedi.

FOTOĞRAFLI