Spor Toto Basketbol Ligi takımlarından Akın Çorap Yeşilgiresun Belediyespor, hafta sonu Torku Konyaspor ile yapacakları maçın hazırlıklarını sürdürdü.
Akın Çorap Yeşilgiresun Belediyespor Başantrenörü Ahmet Kandemir, "5 haftada 3 maç kaybetmiş olabiliriz. Belki daha da Kaybedeceğimiz maçlar olacaktır. Bizim yapmamız gereken bu süreci iyi adapte etmektir. Evimizde oynadığımız son maçı kazanmamız gerekiyordu ama olmadı. Kazanmamız gereken bir maçtı fakat son periyotta hay-talar yaptık ve mağlup olduk. Aslında oyunun ilk üç periyodu bizim kontrolümüzdeydi. Son bölümde hücumda bocaladık. Kolay sayılar yedik. Rakipte iyi yerde bizi yakaladı ve avantajını kullandı" dedi.
Deplasmanda Torku Konyaspor ile karşılaşacakları maçın hazırlıklarını sürdürdüklerini belirten Kandemir, "Torku Konyaspor hazırlıklarına başladık. Hedefimiz Torku Konyaspor maçından iyi bir sonuçla galip ayrılmak. İyi bir maç ile bu zorlu rakibi yenerek ligde mağlubiyet serimize son vermek ve çıkışa geçmek istiyoruz" şeklinde konuştu.
"LİG’DE KALICI BİR TAKIM OLMAYI HEDEFLİYORUZ"
Akın Çorap Yeşilgiresun Belediyespor’un ligde kalıcı bir takım olması için çalıştıklarını vurgulayan Kandemir, “Bu ligin kalıcı ekiplerinden olmak istiyoruz. Öncelikli hedefimiz bu. Ligin daha 5. haftasındayız. 5 haftada 2 galibiyet aldık. 3 kez kaybetmemize rağmen yukarıdaki takımlarla aramızda fazla maç farkı yok. Bizden daha fazla bütçeye sahip takımların bile 2-3 mağlubiyeti var. Ligde daha çok hafta var. 5 haftada 3 maç kaybetmiş olabiliriz. Kaybedeceğimiz başka maçlar da olacaktır. Ama bu süreci en aza indirmemiz gerekiyor. İnişli çıkışlı dalgalanmaları daha az yaşamalıyız. Oyunumuzu düzeltmemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı.