Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Elmalı Meslek Yüksekokulu (MYO) Pazarlama ve İşletme Yönetimi öğrencilerine yönelik olarak olarak düzenlenen "Politik Pazarlama" seminerinin konuşmacısı Elmalı Belediye Başkanı Ümit Öztekin oldu.
Konuşmasına organizasyonda aktif rol oynayan öğrencilerin gayretleri ve çalışma azimlerine teşekkür ederek başlayan Elmalı Belediye Başkanı Ümit Öztekin, pazarlama açısından tüketiciyi kandırarak ancak kısa süreli satışlar yapılabileceğini, bunun da anlık başarılar getirebileceğini vurguladı. Öztekin, "Siyaset yaparken yalan atarak ancak kısa süreli seçimler kazanılır. Yalanınız ortaya çıktığında, bu millet bir sonraki sınavınızda sizi başarılı kılmaz" dedi.
Tüm sektörlerde pazarlama tekniğinin birinci kuralının dürüstlük olduğunun altını çizen Öztekin, BOSCH firmasının sahibinin "Bütün servetimi kaybedebilirim ama itibarımı kaybetmemeliyim" sözünü hatırlattı. Öztekin, "Buradaki itibar sözü çok önemlidir. Dürüstlüğü gösterir. Dürüstlük, siyaset yapan için de, ticaret yapan için de, öğretmenlik yapan için de, sizler gibi öğrencilik yapanlar için de çok önemlidir. Siyasetçi bir ürün olarak vatandaşlara kendini pazarlar. Tek başına değil, ekip olarak projelerini, vaatlerini, sözlerini ortaya koyar. Sözlerini yerine getiremeyenler bir daha başarılı olamaz. Yapabileceğimiz sözleri vermeliyiz. Bundan dolayı siyasetin üzerindeki siyasetçiye güven olmaz imajını kaldırmalıyız" ifadelerini kullandı.