ŞIRNAK'ın İdil İlçesi'nde Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'ndeki 3 mahallede 9 günden bu yana sürdürülen sokağa çıkma yasağı, yürüyüş ve oturma eylemleriyle protesto edilirken, esnaf bugün kepenk açmadı.
Silvan'ın 3 mahallesinde devam eden sokağa çıkma yasağı Şırnak'ın İdil İlçesi'nde protesto edildi. Esnafın bugün kepenk açmadığı ilçede aralarında HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, bölgedeki belediye başkanlarının da bulunduğu grup yürüyüş düzenledi. Yoğun güvenlik önlemleri altında yapılan yürüyüş, Turgut Özal Mahallesi Adile Naşit Caddesi'ndeki Aşiti Parkı'ndan başladı, HDP İdil İlçe Başkanlığı'nda son buldu.
Yürüyüş ardından konuşma yapan HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, Silvan'da olanların kabul edilemez olduğunu, Kürt sorunun çözümünde muhatabının Abdullah Öcalan olduğunu söyledi. Encü, şöyle dedi:
"Her geçen gün devlet şehir ve köylerimizde saldırılarını arttırıyor. Silvan' da 9 gündür 3 mahalle kuşatma altındadır. Çocuklarımız Silvan, Cizre'de ve diğer şehirlerde katledilmektedir. Bunu kabul etmiyoruz. AKP hükümeti müzakere ve diyalog yoluyla bu soruna yaklaşmalıdır. AKP ve devlet yetkililerine sesleniyoruz; bu barbarlığı kabul etmiyoruz. Artık çocuklarımızı öldürmenize izin vermeyeceğiz. Silvan nasıl 9 gündür, Cizre 2-3 aydır nasıl direniyorsa, biz de direnişi yükselteceğiz. Topraklarımızda bizi öldürmenize izin vermeyeceğiz. AKP ye sesleniyoruz; gelin masaya oturalım, bu 100 yıllık sorunu müzakere ve diyalog yoluyla çözelim. Muhatabınız Öcalan'dır ve onun dışında kimseyi tanımayız."
Encü'nün konuşmasının ardından grup, 5 dakikalık oturma eyleminin ardından dağıldı.

FOTOĞRAFLI