Mesut IŞIK/ GEBZE,(Kocaeli),() - BİLİM Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın, üretilecek ilk yerli otomobili 5 milyona sattıklarını söylediği 77 yaşındaki Gebzeli işadamı Muzaffer Altıntaş, "Benim ömrüm bu otomobili görmeye yetmezse, benden sonra yerimi alacak olan torunum Muzaffer Altıntaş’a vasiyet bırakacağım" dedi.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın, üretilecek ilk yerli otomobili okul yaptırması karşılığı alacak olan hayırsever işadamı ortaya çıktı. Bakan Fikri Işık'a ilk yerli otomobili kendisine layık gördüğü için mutlu olduğunu söyleyen Muzaffer Altıntaş, "Devlet büyüklerine bana bu fırsatı tanıdıkları için teşekkür ederim. Bana göre yerli araba tabi ki Türkiye’nin şerefidir. Bütün dünya kendi memleketinin arabasını kullanıyor, diğer devletlere de satıyor ve döviz kazanıyor. Neden biz Türkiye olarak yapmayalım. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. İnşallah başarılı oluruz diye düşünüyorum" dedi.
BAKAN IŞIK BANA SÖZ VERDİ 
Bakan Fikri Işık'ın kendisine ilk yerli otomobili verme konusunda söz verdiğini söyleyen Altıntaş konuşmasını söyle sürdürdü: "Sayın bakanımız Fikri Işık bizi ziyarete geldi. Bu ziyaret esnasında orada olan vatandaşlara ve bana 'biz Türkiye Cumhuriyeti’ne ilk yerli arabasını yapma peşindeyiz ve hazırlıklarını yapıyoruz' dedi. Bu arada bana bu çıkacak olan ilk yerli arabayı bana verir misin dedim. O da dedi ki; 'sana söz vermem için Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız bir yere söz vermediyse ben sana söz veriyorum bakan olarak' dedi. Ben bana ilk yerli arabayı layık gördüğü için kendisine çok teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.
RAKAM KONUŞMADIK
18 derslikli bir okul yapacaklarını söyleyen Altıntaş şöyle devam etti: "Sayın Bakanım Fikri lşık ile rakam konuşmadık. Daha önce de Gebze'ye iki okul yapmıştım. Şimdi de kısmetse bir okul daha yapacağım. Bu yapacağım okulun maliyeti üç mü olur, beş mi olur, on mu olur o da belli değil. Yapacağım 18 derslik bir okul olacak. Belki o günleri görürüm veya görmem ama torunum Muzaffer Altıntaş beni temsilen, benim yapmış olduğum şeyleri muhafaza edecek. Allah uzun ömürler verirse kendisi benim kaldığım yerden devam edecektir."
1974 MODEL VOSVOS KULLANIYOR
Otomobillere merakı olduğunu belirten Muzaffer Altıntaş, "Şu an kullandığım otomobil 1974 model vosvos inşallah o günleri görürsem ve 2019 yılın da piyasaya çıkacak olan Türkiye’nin ilk yerli otomobilini de kullanmak bana nasip olacaktır" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI