AMASYA (AA) - Van depreminde enkaz altında kalarak hayatını kaybeden öğretmen çift için 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla anma töreni düzenlendi.

Van Zübeyde Hanım İlköğretim Okulunda zihinsel engelliler öğretmeni olarak görev yaparken 23 Ekim 2011'de meydana gelen  depremde eşi Emel Türkoğlu ile hayatını kaybeden Oktay Türkoğlu'nu Amasya'daki meslektaşları unutmadı. 

İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Tümer, Oktay Türkoğlu'nun mezarı başındaki anma töreninde yaptığı konuşmada, öğretmenler ve eğitim camiası için 24 Kasım Öğretmenler Günü'nün önemine işaret ederek "Dört yıl önce Van depreminde aramızdan ayrılan genç öğretmen kardeşimizin kabrini ziyaret etmek istedik. Bizim inancımıza göre kutsal görevleri ifa ederken görevi başında hayatını kaybeden askerlerimiz, polislerimiz ve öğretmenlerimiz şehit hükmündedir" dedi.

Oktay Türkoğlu'nun babası İzzet Türkoğlu ise mesleklerini severek yapan oğlu ve gelinini dualar ederek anan eğitim camiasına duyduğu minneti dile getirdi.

Daha sonra öğretmen çift için dua edilen törene Tümer'in yanı sıra şube müdürleri Ahmet Ergün, Hamit Yıldırım ve Oktay Türkoğlu'nun yakınları katıldı.

Van'da 23 Ekim 2011'de meydana gelen depremde eşi ile enkaz altında kalarak hayatını kaybeden genç öğretmen Oktay Türkoğlu'nun cenazesi memleketi Amasya'nın Taşova ilçesinde, eşi Emel Çiler Türkoğlu'nun cenazesi ise Konya'nın Akşehir ilçesinde defnedilmişti.