Elbistan Şeker Fabrikası’nda 31. Kampanya Dönemi, 17 Eylül 2015 günü çiftçiden şeker pancarı alımı ile başlayacak. 21 Eylül’den itibaren ise fabrikada pancar işlenmeye başlanacak.
Elbistan Şeker Fabrikası Müdürü Abit Kılıç, yeni kampanya dönemi için hazırlıkların yapıldığını ifade ederek, bu sene şeker pancarının 10-15 gün geç ekilmesine rağmen, kalite olarak geçen yıla oranla çok daha iyi olduğunu söyledi.
Elbistan Şeker Fabrikası’nın ekim sahasında bulunan Elbistan, Afşin, Göksun ve Tufanbeyli bölgelerinden 2 bin 530 çiftçi ile sözleşme imzalandığını ve şeker pancarı ekimi yapıldığını ifade eden Kılıç, yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Elbistan Şeker Fabrikası’nda yeni kampanya dönemi, 17 Eylül günü çiftçiden şeker pancarı tesellümü ile başlayacak. 21 Eylül tarihinden itibaren ise alınan şeker pancarları fabrikaya gönderilerek, pancar işlemeye başlayacağız. Bu sene fabrikamıza bağlı 4 bölgedeki 64 köyümüzdeki 2 bin 530 çiftçi ile yapılan sözleşme karşılığında 441 bin ton şeker pancarı taahhüdü alındı. 60 bin 800 dekar alanda şeker pancarı ekimi yapıldı.”
Alınan şeker pancarının firesinin çıkıldıktan sonra fabrikada 380 bin ton pancar işleneceğini dile getiren Kılıç, “17 Eylül tarihi ile başlayacak kampanya dönemi bu sene 100 gün sürecek. 380 bin ton şeker pancarı işlenecek ve bundan dolayı 51 bin ton kristal toz şeker, 15 bin ton melas ve 95 bin ton yaş küspe elde edilecek. Bu kampanya dönemi ile birlikte son 5 yılın en yüksek rakamlarına ulaşacağımızı tahmin ediyoruz” diye konuştu.
Bu sene şeker pancarı kalitesinin geçen yıla oranla daha iyi olduğunu da belirten Kılıç, açıklamasını şöyle tamamladı:
“Geçen seneye göre şeker pancarı ekiminin 10-15 gün daha geç olmasına rağmen, şuanda alınan tarla numunelerinin laboratuar değerleri, pancar kalitesinin çok iyi olduğunu gösteriyor. Bugünlerde yağacak yağmur ile bu kalitenin daha da iyi değerlere ulaşacağını tahmin ediyoruz. Bol ve bereketli bir kampanya dönemi diliyorum.”