Sosyal belediyecilikte de öncü olan ve yardımlaşma kültürünün gelişmesine büyük katkı sunan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, doğuştan yatağa bağlı Dilek Türk’e akülü araç hediye etti.
Keçiören’de yaşayan ve yüzde 60 engelli olan Dilek Türk’ün hayalleri gerçek oldu. Doğuştan beri yatağa bağımlı olduğu için dışarı çıkarak ihtiyaçlarını gideremeyen 37 yaşındaki Dilek Türk’e Keçiören Belediyesi ve Keçiören TOGEM’in işbirliğiyle bir akülü araç alındı. Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, AK Parti Ankara Milletvekili Adayı Selva Çam, Keçiören TOGEM Başkanı Dr. Ayten Aydın, AK Parti Keçiören Kadın Kolları Başkanı Canan Baran İzgi Dilek Türk’ü evinde ziyaret ederek akülü aracını teslim etti.
Sosyal belediyecilik anlayışıyla ihtiyaç sahibi vatandaşların yanında olmaya özen gösterdiklerini belirten Başkan Ak, “Bizden akülü araç istemişsiniz, size onu getirdik. Artık istediğiniz yere rahatça gidebileceksiniz. Ama mutlaka trafik kurallarına uyun, kırmızı ışıkta durup yeşil ışıkta geçin” dedi. Başkan Ak, Türk’e akülü aracı nasıl kullanacağını da tarif etti. Hayaline kavuşmanın mutluluğu gözlerinden okunan Dilek Türk ise, “Cenab-ı Allah hepinizden razı olsun. Ben de artık dışarıya çıkıp rahatça ihtiyaçlarımı görebileceğim. Özgürlüğüme kavuştum” diye konuştu.
4 çocuklu bir ailenin 4. çocuğu olan Dilek Türk’e Zümrüt Yaşam Alanlarındaki engellilere özel kurstan da bahseden Başkan Ak, "Kendi ürettiklerini satarak hem boş zamanlarını değerlendirebilir hem de aile bütçene katkıda bulunabilirsin" dedi.
Sevinci gözlerinden okunan Dilek Türk ve ailesi Başkan Ak’a çok teşekkür ederek, "Başkanımızdan Allah razı olsun, sevincimiz sonsuz" dediler.