Tolga YANIK/KONYA, () - KONYA Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından itfaiye teşkilatının 301'inci yıldönümü nedeniyle Türkiye genelinde yapılan 'İtfaiye Basın Ödülleri' yarışmasında Doğan Haber Ajansı, fotoğraf dalında 3 ödülünde sahibi oldu. Fotoğraf dalında verilen 1'incilik ödülü Zonguldak Büro Şefi Ersin Ercan'a, 2'ncilik ödülü Bartın muhabiri Ayhan Acar'a ve 3'üncülük ödülü ise Konya Büro muhabiri Hasan Dönmez'in oldu.
Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından itfaiye teşkilatının 301'nci yıl dönümü nedeniyle bu yıl ilk kez Türkiye genelinde yapılan 'İtfaiye Basın Ödülleri' düzenlenen organizasyonla sahiplerini buldu. Fotoğraf ve görüntü dallarında yapılan yarışmaya Doğan Haber Ajansı muhabirleri damga vurdu. Fotoğraf dalında verilen 1'ncilik ödülü olan 5 bin lira Zonguldak Büro Şefi Ersin Ercan'a, 2'incilik ödülü 3 bin lira Bartın muhabiri Ayhan Acar'a ve 3'üncülük ödülü olan 2 bin lira ise Konya Büro muhabiri Hasan Dönmez'in oldu. Dereceye giren muhabirlerinin ödüllerini Konya Valisi Muammer Erol verdi.
Yarışmada görüntü dalında ise İha Konya muhabiri Ahmet Ataş 1'inci, İHA İzmir muhabiri Atakan Şen ikinci, Anadolu Ajansı Konya muhabiri Anıl Kuru 3'üncü oldu.
Gazetecilere şiddet ve baskı uygulandığı şu günlerde böyle bir ödülün anlamının büyük olduğunu ifade eden Ersin Ercan, sabah evden işe giderken yangını gördüğünü anlatırken, "İtfaiyeciler alevlerin arasına girmişlerdi. 4 yaşındaki çocuk ve annesini alevlerin arasından yaralı kurtarmışlardı. İtfaiyeci Rasim Güneş'te henüz sağlık görevlilerinin gelmediği anda nefesiyle çocuğa hayat vermişti. Bende bu anı ölümsüzleştirmiştim. Aslında bu kare gazeteciliğin, gazetecilerin ne kadar önemli olduğunu gösteriyordu. Bizler olmasak bu kahraman itfaiyecinin yaptığından kimsenin haberi olmayacaktı. Günümüzde gazetecilere, basına yönelik şiddet ve baskı çok üzücü" dedi.
Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Cevdet İşbitirici, bir anlamda kendileri ile birlikte görev yapan gazetecileri onore etmek istediklerini anlatırken, bu yarışmayı sürekli hale getirmek istediklerini söyledi.

FOTOĞRAFLI