Bartın’ın Kumluca Belediye Başkanı İsmail Can, istihdamı artırmaya yönelik proje hazırladıklarını ve onay beklediklerini ifade etti.
Bartın’ın Kumluca Belediye Başkanı İsmail Can, beldedeki işsizlik sorununu çözmek için proje yaptıklarını söyledi. Beldedeki işsizliğin en büyük sorununun karayolu ulaşımından kaynaklandığını kaydeden Can, beldenin doğa turizmi açısından canlanması için Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı’na başvurduklarını, projenin onaylanması halinde işsizliği önleme konusunda önemli bir adım atmış olacaklarını ifade etti.
Can şöyle konuştu: “Belediye olarak yapılan hizmetlerin yanında en büyük sorunlarımızdan bir tanesi işsizlik ve istihdam sorunudur. Bununla birlikte tabi ki işsizliği de çözmemiz lazım. Yolun durumu nedeniyle yatırımcı gelmek istemiyordu. Buradaki yerin değerlendirilmesi konusunda yatırımlar yapıyoruz. Yol tamamlandıktan sonra yatırımcı gelecektir diye düşünüyoruz. Bunun yanında doğa turizmi için bir proje hazırladık. BAKKA’ya projemizi sunduk. Kumluca gezen yaylası, aksu şelaleleri ve yöresel değerlerin tanıtımı üzerine projemizi sunduk. Önümüzdeki günlerde projenin durumu belli olacak. Kumluca doğa önünden zengin bir bölge. Ama tanıtımı yapılmadığından hizmete sokulamamış bir bölge. Değerli bölgelerimize yatırımlar yaparak o kısımları turizme açmak istiyoruz. Diğer taraftan buraları fuarlarda tanıtarak insanları bölgeye çekmek istiyoruz. Yine projede kadınlarımıza yönelik çalışmalar var. Bu çalışmadan bir tanesi keten bezi dokumacılığı ve pestil ve kestane şekerinin tanıtımı ve işlenmesidir. Bu anlamda kurslar düzenleyeceğiz. Bu kurslara katılan kadınlarımız sertifika ve günlük ücretler alacaklar. Yeni bir iş alanı ortaya çıkartmış olacağız. Projemiz bölgemiz için önemli bir ihtiyaç. Bu nedenle projenin geçmesini ümitle bekliyoruz.”