İstiklal Caddesi'nde bulunan Hollanda Başkonsolosluğu boşaltılarak, geçici bir süre kapatıldı. Kararın Hollanda Dışişleri Bakanlığınca terör tehdidi nedeniyle verildiği öğrenildi.



Hollanda Dışişleri Bakanı Bert Koenders, Hollanda hükümetinin, İstanbul’daki başkonsolosluk binasını olası terör saldırısını gerekçe göstererek geçici olarak kapatmasının ardından açıklamada bulundu. Kapatma kararının tedbir amacıyla alındığını ifade eden Hollandalı diplomat, ne tür bir tehdit alındığına dair herhangi bir bilgi vermedi. Bert Koenders, “Çalışanlarımızın ve ziyaretçilerimizin güvenliği bizim en önemli önceliğimizdir. Vatandaşlarımıza, konsolosluk binası çevresinde bulunmamalarını tavsiye ediyoruz” dedi.

Hollanda İstanbul Başkonsolosu Robert Schuddeboom da attığı tweetle önleyici tedbirler nedeniyle Hollanda Başkonsolosluğu'nun kapandığını açıkladı.

Schuddeboom, cumartesi günü İstanbul'da yaşanan terör saldırısının ardından tweette, Beyoğlu'nda çocukları ile birlikte teröre tepki için yürüdüğünü söylemişti.