Edinilen bilgiye göre, Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesi Uğurlu Mahallesi Aşağı Güneş bölgesinde, daha önce aralarında arazi anlaşmazlığı nedeniyle husumet bulunan Alpak ve Altun aileleri arasında cumartesi günü yaşanan kavgada Mehmet Alpak (50) hayatını kaybederken, 4 kişi de ağır yaralanmıştı. Jandarma olayla ilgili her iki taraftan toplam 6 kişiyi gözaltına alırken, yeni bir olayın yaşanmaması için geniş güvenlik önlemleri alındı.

KADINLAR 3 EVİ BENZİN DÖKEREK YAKTI

Kavganın yaşandığı köyde bu sabah yine olaylar çıktı. Öfkeli kadınlar, cumartesi günün yaşanan kavgadan sonra boşaltılan kavga ettikleri kişilere ait 3 eve saldırıp camlarını kırdı. Daha sonra evlere benzin döküp yakan kadınlar jandarma tarafından uzaklaştırılırken, olay yerinde hazır bekletilen itfaiye yangınlara müdahale ederek kısa sürede söndürdü.

KADINLAR İKİNCİ DEFA SALDIRDI


Yanan evlerde ciddi hasar meydana gelmezken öğleye doğru toplanan kadınlar aynı evleri yine benzin dökerek yakmak istedi. Jandarmanın müdahale ettiği kadınlar ile jandarma arasında Şanlıurfa-Akçakale yolunda kovalamaca yaşandı. Elbiselerinin içine sakladıkları benzin dolu şişelerle evlere saldıran kadınları tutmakta güçlük çeken jandarma, uzun süren uğraşların ardından kadınları uzaklaştırdı.

Mahalledeki gerginlik devam ederken, jandarma bir başka saldırı olmaması için geniş güvenlik önlemleri aldı.
Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.