İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi, geçtiğimiz cuma gecesi çıkan yangın sonrasında kapılarını Zübeyde Hanım Huzurevi sakinlerine açtı.
Zübeyde Hanım Huzurevi sakinleri, cuma gecesi belediyeye ait huzurevinde çıkan yangının ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi’nin misafiri oldu. Kendileri için düzenlenen odalarda her gün normal sağlık tetkikleri yapılan huzurevi sakinleri, hastane yönetimi ve personelinin gösterdiği ilgiden memnun olduklarını belirtti. Hastane personeliyle yakın dostluklar kuran huzurevi sakinleri, boş zamanlarında onlarla bahçede çay içip, sohbet ediyor. Kurulan bu sıcak dostluk, yaşanan talihsiz olayın izlerinin de kısa sürede silinmesini sağlıyor.
27 kişilik huzurevi grubunu rahat ettirmek için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini söyleyen Eşrefpaşa Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Ali Serdar Pedükcoşkun, “Hastanemizin yatak imkanları el verdiği sürece hizmet etmeye hazır olduğumuzu o geceden itibaren sayın başkanımıza ve üst yönetimimize bildirerek huzurevi sakinlerimizi hastanemize yerleştirdik. Zaman zaman bahçede hep birlikte çay içiyoruz. Onları şu geçici dönemde buradan mutlu ayırmaya çalışıyoruz. Biz günlük tansiyon, nabız ve diyet programlarını hastane değil de huzurevi ortamı gibi sürdürmeye devam ediyoruz. Ayrıca zaman zaman araçlarla yakınlarını görmeye de götürüyoruz” dedi.