Köyde aralık ayı sonunda Gümüş isimli köpeğin doğurduğu 9 yavru köpek, yeterince beslenemeyen annelerinin sütünün kesilmesiyle aç kaldı. Yavru köpeklerden birisinin ölmesi üzerine Yıldırım, sosyal medya üzerinden yardım çağrısında bulundu.

Talebi duyan çok sayıda hayvansever, yavru köpeklerin beslenmesi için kargoyla mama gönderdi. Köye, başta İstanbul, Ankara ve Bursa olmak üzere birçok şehirden hayvanseverler tarafından gönderilen yaklaşık 1 ton köpek maması sayesinde yavru köpekler, soğuk kış gecelerini karınları tok şekilde geçiriyor.

HALA MAMA GÖNDERMEK İSTEYENLER VAR

Ruhiser Yıldırım (52), yaklaşık 100 haneden oluşan köyde kışın sadece birkaç ailenin yaşadığını söyledi.  Köpeklerden Gümüş'ün bu yıl sürpriz bir şekilde 9 yavru doğurduğunu, ancak yeterince beslenemediği için bir süre sonra sütünün kesildiğini aktaran Yıldırım, bu nedenle yavrulardan birisinin açlıktan öldüğünü belirtti.

Bunun üzerine sosyal medya üzerinden hayırseverlerden köpek maması talebinde bulunduğunu ifade eden Ruhiser Yıldırım, “Köpeğimizin 9 yavrusu oldu. Anneleri süt veremeyince biri açlıktan öldü. Bunun üzerine yardım kampanyası başlattım. Duyarlı vatandaşlar kargoyla yavru köpekler için mama gönderiyor. Hala telefonla arayıp mama göndermek isteyenler oluyor.” diye konuştu.
ÇEVRE KÖYDEKİLER DE FAYDALANIYOR

Yıldırım, sosyal medyadaki paylaşımı sonrası duyarlı vatandaşlardan yaklaşık 1 ton mama geldiğini aktardı.


Yardım çağrısının bu denli karşılık bulacağını tahmin etmediğini, gelen mamalar karşısında şaşkınlık yaşadığını anlatan Ruhiser Yıldırım, "İhtiyaç fazlası mamaları civar köylerdeki diğer hayvanlara veriyoruz. Allah razı olsun duyarlı vatandaşlarımız fazlasıyla mama gönderiyor. Bizler de fazlasını komşu köylere gönderdik, bütün hayvanlara verdik. Kediye, köpeğe hepsine verdik, aç hayvan kalmasın ölmesin diye.” şeklinde konuştu.

ÖZELLİKLE GENÇLER MAMA GÖNDERİYOR

Köyde yaşayan vatandaşlardan Ali Kıratlı da (56) Yıldırım'ın böyle bir kampanyaya ön ayak olmasının hem kendi köylerindeki hem de çevre köylerdeki tüm köpeklerin ve aynı zamanda kedilerin de karınlarının doymasına vesile olduğunu belirtti.

Yaz aylarında gurbetten köylerine dönen insanların evcil hayvan beslediklerini, ancak yazın bitmesiyle giden köylülerin geride bıraktığı evcil hayvanların zor durumda kalabildiklerine işaret eden Kıratlı, köylülerin bu konuda daha hassas olmaları gerektiğini dile getirdi.

Yardımların daha çok büyük şehirlerde yaşayan hayvanseverlerden geldiğini kaydeden Ali Kıratlı, “Özellikle İstanbul, Bursa ve Ankara'dan gençlerimiz mama gönderiyor. Bizler de köyümüzdeki hayvanlarla birlikte çevre köylerdeki hayvanlara gelen mamaları ulaştırıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Posta