Sultanbeyli’de, 3 gün önce kaybolan 70 yaşındaki Alzheimer hastası Şadiye Aksoy, kurtarma ekipleri tarafından ormanlık alanda sağ olarak bulundu. Aksoy'un kendisini bulan ekiplere, odun toplamak için evden ayrıldığını söylediği öğrenildi.

Çarşamba günü Fatih Mahallesi’nde oturan Alzheimer hastası 70 yaşındaki Şadiye Aksoy, saat 17.00 sıralarında evden kimse fark etmeden ayrıldı. Aksoy’un evde olmadığını fark eden ev halkı da seferber olarak kendi imkanlarıyla çevrede aramalara başladı. Aramaların sonuçsuz kalması üzerine polise müracaat eden Aksoy’un yakınları, çevrede ormanlık alanın da olması nedeniyle kaymakamlıktan da yardım istedi.

Dün akşam saatlerinde bölgeye gelen çok sayıda AFAD ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi sivil savunma ekipleri, köpeklerinden de faydalanarak ormanlık alanda arama çalışmalarına başladı. Ancak ilerleyen saatlerde yağışın da etkisiyle çalışmalarda zorlanan ekipler, sabah saatlerinde tekrar başlamak üzere arama çalışmalarına ara verdi. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte tekrar bölgeye gelen ekipler, yaşlı kadının kaybolduğu bölgeden yaklaşık 3 kilometre uzaklıkta bastonunu, daha sonra da şalını buldu. Bulunan eşyaların çevresinde çalışmalarını yoğunlaştıran kurtarma ekipleri, yaşlı kadını bir ağacın altında otururken buldu. Sedye ile ormanın dışına taşınan Aksoy burada hazır bekleyen sağlık ekiplerine teslim edilerek hastaneye kaldırıldı. Yaşlı kadının sağlık durumunun iyi olduğu ve kendisini bulan ekiplere odun toplamak için evden ayrıldığını söylediği öğrenildi.

Sadiye Aksoy’un oğlu Bayram Aksoy, annesinin bulunmasından dolayı kurtarma ekiplerine teşekkür etti. Aksoy, “Annem Çarşamba günü bir anlık dalgınlık sonucu evden çıkmış, Alzheimer hastasıydı. Arama çalışmalarına katılan herkesten Allah razı olsun.” diye konuştu.