Mustafa ÖZDABAK-Hasan YILDIRIM/İSTANBUL,() CUMHURİYET' 92’inci kuruluş yıldönümü kutlamaları kapsamında, Taksim Cumhuriyet Anıtı’na çelenk bırakıldı. Törene İstanbul Valisi Vasip Şahin, 1’inci Ordu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ve İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Vekili Göksel Gümüşdağ katıldı.
Taksim Cumhuriyet Anıtı’nda saat 13.00’te başlayan törende, İstanbul Valisi Vasip Şahin, 1’inci Ordu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ve İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi 2’inci başkan vekili Göksel Gümüşdağ, anıta çelenk sundu. Daha sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okundu. Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile son buldu.
TÖREN SONRASI SİYASİ PARTİ ÇELENKLERİ GETİRİLDİ
Resmi törenin bitmesinin ardından aralarında AK Parti, CHP’nin de bulunduğu siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının çelenkleri getirildi.
CHP İL BAŞKANI MURAT KARAYALÇIN: YAŞASIN CUMHURİYET
Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın “Bu toprakların görmüş olduğu en büyük devrimci Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları bundan 92 yıl önce Cumhuriyet’imizi kurdular. Mustafa Kemal ve onun sivil ve asker devrimci arkadaşlarını Cumhuriyet’imizin 92’inci yılında burada Taksim Meydanı’nda saygıyla, sevgiyle ve rahmetle anıyoruz. Sonuna kadar sahipleriyiz. Yaşasın Cumhuriyet” diye konuştu.
ATATÜRK VAKFI’NIN ÇELENGİ RESMİ KUTLAMA SIRASINDA ALINMADI
Atatürk Vakfı Başkanı Osman Şentürk “Devlete yetkililerinin yasak savma adına yaptıkları ruhsuz tören bitmiştir. Cumhuriyeti idrak etmiş Atatürk sevgisini yüreğinde, Atatürk bilincini beyninde taşıyan insanların töreni şimdi başlıyor. Çelenklerimizin içeri götürülmesine engel oldular. Atatürk’e sevgi, saygı gösterilmesinden korkuyorlar. Ama onların korkusu hiçbir şeyi değiştirmeyecek” dedi.

(FOTOĞRAF)