Arama yapılan yaylalardan Acelle Yaylasında Öksüz’ün kullandığı cep telefonu numarasından 10 gün önce sinyal alındığı iddia edildi. 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Akıncı Üssü’nde yakalanan tek sivil olan ve çıkartıldığı mahkemede ‘Tarla bakmaya gelmiştim’ deyince 21 dakika gibi kısa bir sürede serbest bırakılan ancak daha sonra FETÖ’nün ‘Hava Kuvvetleri imamı’ olduğu iddia edilen Adil Öksüz, her yerde aranıyor.

Cep telefonundan sinyal alındı iddiası 
Serbest bırakılmasının ardından ‘SIR’ plakalı aracıyla en son Akyazı’ya gediği belirlenen Adil Öksüz, aracını burada kayınpederi Cevat Yıldırım’ın garajına bırakarak kayıplara karıştı.Sakarya kurulan özel ekip ve resmi ve sivil ekipler, Öksüz’ün saklanabileceği değerlendirilen 33 farklı adrese baskın yaptı, 15 yaylada toplam 124 yayla evi arandı ancak bir ize rastlanılmadı. Son olarak Öksüz’ün saklanabileceği bölgeler arasında yer alan Acelle Yaylasından 10 gün önce Öksüz’ün kullandığı cep telefonundan sinyal alındığı iddia edildi.

Ekipler ihbarları değerlendiriyor 
Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığına bağlı Asayiş, İstihbarat ve TEM Şube Müdürlüğü ekipleri, ağırlıklı olarak Akyazı bölgesinden Adil Öksüz ile ilgili toplam 97 ihbar aldı.İhbarları değerlendiren ekipler bu kapsamda koordineli olarak 226 faaliyet gerçekleştirdi. Öksüz’ün yakalanabilmesi için istihbarat unsurlarına ilave olarak, sivil ve resmi personel de farklı noktalarda görev yapıyor.