Beşiktaş Kulübü’nün yeni stadı Vodafone Arena’nın protokol açılışı bugün yapıldı.
Beşiktaş’ın yeni stadı Vodafone Arena’nın açılışına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın yanı sıra Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Vodafone Türkiye CEO’su Gökhan Öğüt, Vodafone Grubu İcra Kurulu Üyesi ve AMAP Bölge Başkanı Serpil Timuray ile siyaset, spor ve iş dünyasından davetliler katıldı.
Açılışı Beşiktaş camiasından ise Başkan Fikret Orman, Yönetim Kurulu Üyeleri, Divan Kurulu Üyeleri, Teknik Direktör Şenol Güneş, oyuncular Tolga Zengin ve Necip Uysal katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan açılış yapılan konuşmalar ile devam etti.
Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Başkan Fikret Orman ile protokol üyeleri Vodafone Arena’nın açılış kurdelesini kesti. Açılış kurdelesinin kesilmesinden sonra Başkan Fikret Orman, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile birlikte Vodafone Arena’yı gezdi.
Ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan santra noktasında sembolik başlama vuruşunu yaptı. Başlama vuruşunun ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman bir süre santrada top çevirdi.
Toplu çekilen hatıra fotoğrafının ardından açılış sona erdi.