Eski Başbakanlardan ve Milli Görüş’ün merhum lideri Necmettin Erbakan, vefatının 4.yılında Gümüşhane’de düzenlenen programla anıldı.
Saadet Partisi (SP) İl Başkanlığı tarafından organize edilen ve Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programa konuşmacı olarak merhum Erbakan’ın oğlu Fatih Erbakan katıldı.
Merhum Erbakan’ın hayatından kesitlerin yer aldığı sinevizyon gösterisinin ardından kürsüye gelen Fatih Erbakan, bütün dünyaya “Erbakan öldü diye sevinmeyin, davasına sahip çıkan milyonlarca milli görüşçü var” diye seslendi.
Onun proje ve hedeflerine Milli Görüş’ün ikinci 40 yılında ulaşacaklarını belirten Erbakan, yeni dünyanın Türkiye öncülüğünde en kısa sürede kurulacağını kaydetti. Konuşması zaman zaman alkışlarla kesilen Erbakan, merhum Erbakan’ın Peygamberlerin yolundan yürüdüğünü, Peygamberlerin sancağının 20.yüzyılda taşıdığını söyledi.
İnsanların Erbakan’ı Allah için sevdiğini kaydeden Erbakan, onun “İslamsız saadet olmaz, “Cihatsız İslam olmaz” başta olmak üzere 4 olmazsa olmazı hakkında katılımcılara bilgi aktardı.
Türkiye’de Erbakan’ın önü kesilmeseydi, 12 Eylüllerle, 28 Şubatlarla ve Siyonist oyunlarla ülke yönetiminden el çektirilmeseydi bugün Türkiye’de global markalara sahip olunacağını, cari açık, dış ticaret açığı ve borç olmayacağını savunan Erbakan, merhum Erbakan’ın 40 yıl önce 1 yıl içerisinde 243 ağır sanayi tesisini bu ülkeye kurduğunu hatırlattı.
28 Şubat darbesiyle birlikte Erbakan’ın değil, devlet ve milletin kaybettiğini dile getiren Erbakan, “Bizim kitabımızda vazgeçmek yoktur. Hiçbir zaman da geç değildir. Zararın neresinden dönülürse kardır. Milli Görüşün ikinci 40 yılında tüm bu hedeflere ulaşacağız.” diyerek sözlerini sonlandırdı.