Türkeli İlçesi'ne bağlı Gencek köyünde yaşayan Huriye (30)  ve Ahmet Demiral (33) çifti, iki yıl önce köylerindeki evlerinin ahırında hobi olarak mantar yetiştiriciliğine başladı. Zaman içerisinde yetiştirdikleri mantarların bir bölümünü pazarlarda satışa sunan çift, hobi olarak başladıkları işlerini büyütmek istedi.
 
AYDA 1 TON MANTAR ÜRETTİLER
Maddi imkansızlıklar nedeniyle istedikleri tesisi kuramayan çiftin hayalleri Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının uygulamaya koyduğu Genç Çiftçi Projesi ile gerçekleşti. Çeşitli mecralarda gördükleri projeye başvuran çift aldıkları hibeyle kurdukları tesiste ayda 1 ton mantar üretmeye başladı.


 
30 BİN LİRALIK HİBE DESTEĞİ
Huriye Demiral, istiridyenin bölgede halk arasında kavak mantarı olarak bilindiğini ve bu nedenle çok fazla tüketildiğini anlattı. Demiral, kendilerinin de bir süre evlerinin ahırında söz konusu mantarı yetiştirmeye başladıklarını dile getirdi.  Yetiştirdikleri mantarın bir kısmını pazarlarda satışa sunduklarını ifade eden Demiral, "Zaman geçtikçe bu işi hobi olarak değil, daha fazla kazanç elde edebilmek için yapmak istedik. Ama maddi imkanlar dolayısıyla bir türlü isteğimiz yerine gelmedi. Sonra televizyonda, internette Bakanlığın böyle bir projesi olduğunu görünce eşimle 'Neden tesis kurmayalım?' dedik ve başvuruda bulunduk. Gerekli evrakları tamamladıktan sonra başvurumuz kabul edildi ve devletimizin verdiği 30 bin liralık hibe desteği ile tesisimizi kurduk" diye konuştu.
 
TESİSE 45 BİN LİRA HARCADILAR...
Ahmet Demiral da ürünlerini yeni pazarlarda satışa sunmak için çalışma başlattıklarını söyledi. Tesisi kurma aşamasında 45 bin lira harcama yaptıklarını anlatan Demiral, ürettikleri ürünleri toplu satışa sunmak istediklerini ancak bunun maliyet anlamında kendilerine ağır geldiğini ifade etti.