Geçen yıl ilki gerçekleştirilen Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Geleneksel Bahar Halı Saha Futbol Turnuvası’nın ikincisi yapılan törenle başladı.
Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığının organizasyonluğunda düzenlenen turnuvanın açılış törenine başta Rektör Prof. Dr. Adem Ersoy olmak üzere, üniversite personeli ve öğrenciler katıldı. Açılış töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Adem Ersoy, “Bu tür etkinlikler öğrenciler, hocalar ve üniversite personeli arasında köprüleri güçlendirmek adına önem arz ediyor. Geçen yıl ilkini yaşadığımız bu heyecanı tekrar yaşamaktan ötürü mutluyuz. Birlik, beraberlik ve motivasyon adına önemli bir turnuva olacağına inanıyorum. Turnuvaya katılan tüm takımlarımıza başarılar diliyorum” dedi.
Toplamda 17 takımın mücadele edeceği turnuvanın ilk maçı Rektör Prof. Dr. Adem Ersoy’un başlama vuruşuyla Deportivo La Adana ile Translatorteam arasında oynandı. Maçta galip gelen taraf Deportivo La Adana takımı oldu.
Dört grup şeklinde puanlama usulüyle yapılacak ilk turun ardından gruptan çıkan takımlar tek maçlı eleme yöntemiyle yollarına devam edecek. Turnuva, 15 Mayıs’ta yapılacak final maçı ile sona erecek.