MUĞLA'nın Dalaman İlçesi'nin Belediye Başkanı  CHP'li Muhammet Şaşmaz, aralarında ilçede yerleşik yaşayan yabancıların da bulunduğu bir grup hayvanseverle Hayvanları Koruma Derneği (HAYDOS) Bakımevi'ni ziyaret etti.
Dünya Hayvanları Koruma Günü Kapsamın'nda Bücüşlü Mevkisi'ndeki HAYDOS Bakımevi'ne yapılan ziyarette konuşan Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz, "Hayvanların da dünyada yaşama hakkı var. HAYDOS ile ortak çalışmalar yaparak, bölgemizdeki sokak hayvanlarının daha rahat yaşamaları için gerekli tedbirlerin ve önlemlerin alınması için elimizden geleni yapacağız" dedi.
HAYDOS Başkanı Türkan Dağdelen "4 Ekim, Dünya Hayvanları Koruma Günü ilan edilmiş. Amacımız, her ne kadar onların hakkını çok fazla koruyamazsak da, bunun sadece 4 Ekim'den ibaret olmadığını göstermek. Dalaman ve Ortaca belediyelerinin katkıları ile genel olarak hayvanları koruma adına burada ortak bir çalışma merkezimiz var. Ancak, bunu daha da geliştirmek istiyoruz. Sokak hayvanlarının korunmasında tek çare popülasyonu azaltmak için kısırlaştırma yapmak. Biz şu an elimizdeki imkanları kullanarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz" diye konuştu.
HAYDOS Bakımevi'ni ziyaret edenler arasındaki Stuart James, "Buraya severek destek veriyoruz. Ama buranın daha çok ziyaret edilmesi gerekiyor. Sokak hayvanları sadece Türkan Dağdelen'in değil herkesin problemi. Ayrıca Dalaman Belediyesi'nin de bir ortak çalışma kararı bizi çok sevindirdi. Bizler, elimizden geleni hem buradaki barınaktaki hem de Dalaman'daki sokak hayvanları için yapacağız" dedi.
Daha sonda Başkan Şaşmaz ve beraberindekiler barınağı, gezip hayvanları sevdi, HAYDOS Başkanı Dağdelen'den bilgi aldı.

FOTOĞRAFLI