Kasımpaşa Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, yeni sezon öncesi büyük kulüplerin önemli transferlere imza attığını belirterek, "İyi, kaliteli oyuncular alıyorlar ama her şey oyuncu ile bitmiyor. Birçok takım çok iyi kadrolar kuruyor ama istediklerini yapamıyor. Fenerbahçe’de de o sıkıntı olabilir" dedi.
Geçtiğimiz sezon Mersin İdman Yurdu’nu çalıştıran ve geçtiğimiz günlerde Kasımpaşa ile 3 yıllık sözleşme imzalayan tecrübeli teknik adam Rıza Çalımbay, yeni takımının kamp yaptığı Nevşehir’in Avanos ilçesinde İHA muhabirinin sorularını yanıtladı. Henüz yeni takımı ile iki antrenman yapma fırsatı bulduğunu ve takımı tanımaya çalıştığını kaydeden Çalımbay, takımda eksikliklerin bulunduğunu ve bunların giderilmesi için yönetime taleplerini ilettiğini söyledi.
"EN AZ 10 OYUNCU ALMAMIZ GEREKİYOR"
İlk etap hazırlıklarını yaptıkları Kapadokya kampının takımı tanıması için iyi bir fırsat olduğunu ve kamp döneminde takıma yeni transferlerin de katılacağını belirten Çalımbay, "Biz yeniyiz, arkadaşlarımız yeni. Veysel Sarı ve Adem Büyük dışında hiç birini tanımıyorum. Onlarla da daha önce çalışmıştım. Geçen sene kadroda olan bir çok arkadaşımız takımdan ayrıldı. Bu nedenle çok eksik bir kadromuz var. Bu günden itibaren transfer yapmaya başlıyoruz. Şu anda bunla ilgili çalışmalarımız sürüyor. İlk kamp döneminde takıma birkaç oyuncu katmayı planlıyoruz. Bunla birlikte yurt dışı kampında da biraz daha katabilirsek bizim için süper olacak. Daha yeniyiz, henüz iki antrenman yapabildik. O yüzden kampımız daha çok birbirimizi tanımakla geçiyor. Güzel bir yere geldik. Hazırlık dönemi takımlar için çok önemli ve bunu en iyi şekilde değerlendirmek istiyoruz. Şimdi bizim takıma baktığınızda 15 oyuncumuz var en az 10 tane oyuncu almamız gerekiyor” diye konuştu.
"FENERBAHÇE’DE SIKINTI OLABİLİR"
Yeni sezon öncesinde büyük kulüplerin önemli transferlere imza attığını ve bir çok yıldız oyuncunun Türkiye’ye geldiğini söyleyen Çalımbay, buna karşın çok sayıda yabancı ve yıldız transferinin mutlaka başarıyı getireceğine inanmadığını vurguladı. Takım ruhunu yakalayabilmenin önemli olduğunu dile getiren Çalımbay, Fenerbahçe’yi bekleyen en büyük tehlikenin de bu olduğunu belirtti. Tecrübeli çalıştırıcı,"Özellikle Fenerbahçe herkesin beklediğinin çok çok üzerinde transferler yaptı. Bu da normal çünkü şampiyon olmak ve Şampiyonlar Ligi’nde iyi yerlere gelmek istiyorlar. Onun içinde gayet normal. Bu sene ayrıca yabancı oyuncu sayısının 14’e yükseltilmesi de parası olan takımlar için büyük avantaj ve onlarda onu değerlendiriyorlar. İyi, kaliteli oyuncular alıyorlar ama her şey oyuncu ile bitmiyor, lig bambaşka bir şey. Önemli olan o ligin havası yakalayabilmek. Birçok takım çok iyi kadrolar kuruyorlar ama istediklerini yapamıyorlar. Önemli olan bir takım havası oluşturabilirseniz çok başarılı olursunuz. Şimdi Fenerbahçe takımında o sıkıntı olabilir, çünkü çok transfer yapıldı. Bizde de aynı olacak. Bunlar sıkıntı olabilir. Yeni oyuncuların kaynaşması önemli. İzlediğim kadarıyla gayet iyi gidiyorlar çok hazırlık maçı yapıyorlar ve bu önemli bir şey" diye konuştu.
"ARDA TÜRKİYE’NİN YÜZ AKI"
Milli futbolcu Arda Turan’ın Barcelona’ya transferini de değerlendiren Çalımbay, sözlerini şöyle tamamladı:
"Arda futbolda Türkiye’nin yüz akı. Arda’nın Barcelona’ya gitmesi muhteşem bir şey. İnşallah orada kalıcı olur. Çünkü Arda bir çok şeyi başararak yükseldi. Arda Türkiye’deki genç oyunculara örnek oldu ve bütün insanların gözünü Türkiye’ye ve Türk futboluna çevirdi. Ben Türkiye’den daha bir çok arkadaşımızın iyi yerlere gideceğine inanıyorum. Arda’yı tebrik ediyorum ve başarılar diliyorum. İyi şeyleri hak eden bir arkadaşımız” dedi.